Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Anti-aging dieta

Anti-aging-dietaDanes anti-aging kozmetika vedno bolj spominja na hrano, saj vsebuje že vse od soje do granatnega jabolka. A le nanašanje krem na kožo ni nadomestek za uživanje zdrave hrane, ki kožo nahrani od znotraj.

Nove raziskave so izpostavile nekaj živil, ki nam lahko pomagajo pri zaščiti pred škodljivimi dejavniki okolja in poskrbijo za primerno delovanje kožnih celic. Ta živila je enostavno vključiti v vsakodnevno prehrano, poleg zdravega in sijočega telesa, pa pomagajo tudi pri hujšanju.


Hrana bogata z vitaminom C

Ljudje, ki imajo večji dnevni vnos vitamina C, imajo manj gub in bolj navlaženo kožo. To je pokazala raziskava v Veliki Britaniji, ki je zajemala preko 4000 žensk med 40 in 74 letom. Vitamin C je močan antioksidant, ki prepreči poškodbo celic in celičnega DNK-ja, ki je ključen za proizvodnjo kolagena, glavnega gradnika naše kože.

Beljakovine

Tudi zmanjšan vnos proteinov pomeni več gub. Kolagen je namreč sestavljen iz proteinov in če ni dovolj gradnikov, se koža začne povešati in gubati. Priporočljive so živalske beljakovine, izbirajte pa bolj pusto meso, za vitkejšo postavo.

Ribje olje

Tuna ali losos sta odlična vira omega 3 maščobnih kislin, ki kožo varujejo pred sončnimi poškodbami. Za vse, ki ne pojedo dovolj rib, so na voljo tudi prehranska dopolnila z omega 3 maščobnimi kislinami. Te zmanjšajo vnetja in imunski odgovor kože na sonce, ki prav tako poškodujeta kolagen.

Polnozrnate žitarice

Če se odrečete belemu rižu, kruhu iz bele moke in drugim rafiniranim žitom, bodo učinki vidni zelo kmalu. Rafinirana žita namreč dvignejo nivo inzulina, kar povzroča za kožo škodljiva vnetja. Polnozrnata žita na drugi strani vsebujejo selen, ki ščiti kožo pred škodljivimi UV žarki.

Barvita hrana

Rumeni, oranžni in rdeči pigmenti v sadju in zelenjavi so karotenoidi, antioksidanti, ki uničujejo proste radikale. Beta-karoten je najbolj znan antioksidant te vrste, pomaga pa pri zaviranju staranja saj spodbuja proizvodnjo kolagena in glukozaminoglikanov, ki nase vežejo vodo.

Ker je veliko lažje dobro stanje kože vzdrževati, vam priporočamo, da za kožo skrbite vsakodnevno. Poškodbe kože so namreč tudi z najboljšimi naravnimi zdravili težko reverzibilne.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Detox paket prehranskih dopolnil s katerim uspešno zatirte staranje:

detox-paket
Ker se zaradi vplivov okolja in načina življenja staramo hitreje, smo za vas pripravili detox paket, s katerim upočasnite staranje in nastanek starostnih težav.

vec-o-izdelku