Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Acai jagode za hujšanje in zdravje

Acai-jagode-za-hujsane-in-zdravjeAcai jagode so super hrana, ki vam pomaga shujšati in ohranjati mladosten videz. Acai jagode so izjemno zdrava hrana, saj vsebujejo močne antioksidante in so zato prav čudežno prehransko dopolnilo.

So acai jagode res super hrana?

Zaradi velike vsebnosti antioksidantov, acai jagode ščitijo celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Na ta način lahko ščitijo pred nastankom bolezni srca in kardiovaskularnega sistema ali celo raka.

So odlično prehransko dopolnilo za hujšanje, z njimi je hujšala tudi Oprah Winfrey. Vsebovane vlaknine in maščobne kisline pripomorejo k bolj učinkovitemu kurjenju maščob, hitrejši prebavi in metabolizmu. Seveda pa samo uživanje acai jagod ni dovolj, še vedno je za zdravo in vitko telo potrebna redna vadba ter zdrava prehrana.

Pravo prehransko dopolnilo za razstrupljanje in nizkokalorične diete

Ker imajo acai jagode tudi razstrupljevalni učinek, očistijo telo maščob in toksinov. Razstrupljevalna dieta na vsakih nekaj mesecev je priporočljiva in acai jagode so več kot odlične za to. Poleg avokada so edino sadje, ki vsebujejo mononenasičene maščobne kisline. Te dajejo občutek sitosti in zaradi tega so acai jagode odlično dopolnilo pri nizkokaloričnih dietah.

Kaj sploh so acai jagode?

Acai jagode so plod acai palm, ki najbolje uspevajo v Braziliji. Gre za temno vijolično jagodo, ki po okusu spominja na borovnice s čokolado. Bogato vijolično barvo jim dajejo antocianini, ki so močan antioksidant in ščitijo pred nastankom raka, vnetij, sladkorne bolezni, pred nevrološkimi boleznimi in bakterijskimi okužbami.

Bogate so s kalijem, bakrom, magnezijem, vitamini skupine B ter vitamini C, A, D in E. V bogati sestavi acai jagod pa najdemo tudi vlaknine, omega 3 maščobne kisline, fitosterole in zdrave nenasičene maščobe.

Acai jagode so zaradi velike vsebnosti zdravih hranil resnično odlična izbira, če želite shujšati z zdravo dieto, poleg tega pa upočasniti proces staranja.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Izgubite svoje kilograme hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku