Dieta Po Krvnih Skupinah

Krvna skupina 0:

dietna prehrana z visoko vsebnostjo beljakovin s poudarkom na pustem mesu, perutnini, ribah in zelenjavi ter lahkem zrnju, fižolu in mleku.

Krvna skupina A

prehrana brez mesa na osnovi sadja in zelenjave, fižola, stročnic ter celih zrn – idealno, ekološko in sveže, ker imajo po mnenju Doktor Adama ljudje s krvno skupino A oslabljen imunski sistem.

Krvna skupina B

izogniti se je potrebno koruzi, pšenici, ajdi, leči, paradižniku, arašidom in sezamu. Piščanec je prav tako problematičen, pravi D’Adamo. Ljudi z omenjeno krvno skupino spodbuja, da uživajo zeleno zelenjavo, jajca, nekatere mesnine in mleko z nizko vsebnostjo maščob.

Krvna skupina AB

živila, na katera se je potrebno osredotočiti so: tofu, morski sadeži, mlečni izdelki in zelena zelenjava. Pravi, da imajo ljudje z AB krvno skupino malo želodčne kisline. Izogibati se je potrebno kofeinu, alkoholu in dimljenem ali sušenem mesu.

Raven napora: visoka
Če še ne poznate krvne skupine, jo boste morali najti. Rezultati bodo natančno določili, kaj morate storiti.

Omejitve: odvisno od vrste krvi, boste morda morali strogo omejiti živila, ki jih uživate.

Kuhanje in nakupovanje: vaša krvna skupina bo določila seznam nakupov in vašo izbiro med prehranjevanjem.

Pakirana živila ali obroki? Ni potrebno.

Vaja : Dieta glede na krvno skupino priporoča vaje, ki temeljijo oz. so značilne za skupino, kamor se uvršča vaš tip krvi. Na primer, za tip As se priporoča joga ali thai chi in intenzivnejša aerobna vadba, kot je tek ali kolesarjenje – do ene ure na dan za tip Os.

Prehranske omejitve?

Ker prehrana narekuje, da jeste zelo specifično vrsto hrane glede na vašo krvno skupino, to ne omogoča veliko osebnih okusov.

Na primer, če ste velik oboževalec mesa in krompirja, ne boste zelo zadovoljni z dieto krvne skupine A, ki je zlasti vegetarijanska.

Obstajajo tudi priporočila o vrstah začimb, ki jih lahko uporabite.

Če iščete dieto, ki je brez glutena, morate vedeti, da ta prehrana ne prepoveduje glutena. Morda boste lahko izbrali brez glutena , če pazljivo preberete oznake na živilih.