Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Dieta kemičnega razkroja

dieta-kemicnega-razkrojaTri dnevna dieta kemičnega razkroja obljublja izgubo več kot 4 kilogramov 3 dneh. Izhodišče te shujševalne diete je, da lahko s kombiniranjem določenih vrst hrane pospešimo svoj metabolizem in s tem kurimo več maščob.

Kalorije in omejitve

Glavno vodilo, ki ga vsebuje dieta kemičnega razkroja je pravilna kombinacija določenih hranil. Zamenjave niso dovoljene, kar pomeni, da če katere od priporočene kombinacije ne marate, ta dieta ni primerna za vas. Dieta kemičnega razkroja je izjemno restriktivna kar se tiče zaužitih kalorij, kot tudi glede vrste hrane. Ker gre za neuravnoteženo prehrano, je dieta kemičnega razkroja omejena zgolj na tri dni. Te shujševalne diete se kasneje lahko držite en dan v tednu, za lažje vzdrževanje nove teže.

Jedilnik na dieti

1 dan diete

Zajtrk: ½ grenivke ali sok, 1 kos toasta, 1 žlica arašidovega masla, črna kava ali čaj
Kosilo: 100g tune, 1 kos toasta, črna kava ali čaj
Večerja: 85 gramov katerega koli pustega mesa, 200g stročjega fižola, 200g korenja, 1 majhno jabolko, 200g vaniljevega sladoleda

2 dan diete

Zajtrk: trdo kuhano jajce, 1 kos toasta, ½ banane, črna kava ali čaj
Kosilo: 200g cottage sira ali 100g tune, 5 krekerjev
Večerja: 2 hrenovki, 200g zelja ali brokolija, 100g korenja, ½ banana, 200g vaniljevega sladoleda

3 dan diete

Zajtrk: trdo kuhano jajce, 1 kos toasta, črna kava ali čaj
Kosilo: kos cheddar sira, 5 krekerjev, 1 jabolko, črna kava ali čaj
Večerja: 200g tune, 200g korenja ali pese, 200g stročjega fižola ali cvetače, 200g melone ali 1 jabolko, 200g vaniljevega sladoleda

Dieta kemičnega razkroja na dolgi rok ni zdrava, deluje pa, če želite na kratki rok shujšati kakšen kilogram. Pomanjkanje vitaminov in mineralov ter vseh ustreznih hranilnih snovi namreč na daljše obdobje ni priporočljivo. Če imate za izgubiti več kilogramov se držite raje bolj zdrave diete s 1200 kalorijami na dan za ženske in 1500 za moške.

Facebook Google+
Vpiši email naslov ...
Izgubite svoje kilograme enostavneje in hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku