Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Hitra dieta

Hitra-dietaKako pa je z vašimi novoletnimi zaobljubami? V februarju pogosto že pozabimo na vse načrte, kako bomo v novem letu izgubili kilograme in živeli zdravo. Naj bo letos drugače, izberite hitro dieto, rezultati so vidni že v dveh tednih, vi pa se boste počutili odlično.

Pravila hitre diete so enostavna - znebite se ogljikovih hidratov!

Zakaj ne ogljikovih hidratov?

Če želite zmanjšati svojo konfekcijsko številko in se znebiti maščobe, je potrebno to maščobo kuriti za energijo. Če so v telesu zaloge ogljikovih hidratov, telo iz njih proizvaja energijo. Ker telo preprosteje kuri energijo iz zaužite hrane, kot iz maščobe v našem telesu, počne večino časa ravno to. Hitra dieta to prepreči in spodbuja hujšanje, saj kuri energijo iz zaloge maščobe.

Za dva tedna se odpovejte ogljikovim hidratom in uživajte kvalitetne beljakovine, veliko sveže zelenjave in zdrave, nenasičene maščobe. Odpovejte se kruhu, testeninam, čokoladi, alkoholu in v teh dveh tednih izbirajte med jajci, perutnino, ribami in zelenjavo. Zelenjava naj bo zelene barve: brokoli, špinača, stročji fižol, por in solata. Uporabljajte zdrave maščobe, kot je kokosovo olje, oljčno olje in tudi konopljino olje. Dovoljeni so tudi oreščki.

Primer jedilnika

Priporočamo vsaj tri ali štiri obroke na dan in pitje velikih količin vode. Kava je dovoljena, a ne več kot dve skodelici na dan.

Zajtrk: umešana jajca, pol avokada
Kosilo: popečena piščančja prsa v solati
Malica: pest lešnikov
Večerja: govedina in popečena zelenjava

Hitra dieta za hitro hujšanje

Hitra dieta je odlična za hitro hujšanje, dolgoročno pa ni priporočljiva, saj jedilnik lahko ne zagotavlja vseh potrebnih vitaminov in mineralov ter potrebnih hranil. Za boljše rezultate shujševalne diete je priporočeno gibanje vsaj dvakrat na teden po eno uro. Hujšanje lahko pospešite z uporabo prehranskih dopolnil, ki z naravnimi sestavinami kurijo maščobe in zavirajo apetit, da se boste lažje odrekli nezdravi hrani.

Facebook Google+
Vpiši email naslov ...
Izgubite svoje kilograme hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku