Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

CLA za hujšanje

CLA-za-hujsanjeKonjugirana linolna kislina (CLA) je prehransko dopolnilo za vse, ki stremijo k popolni postavi in želijo poudariti izklesano postavo. Pripomore k znižanju maščobnih oblog in istočasno poviša pusto mišično maso.

Kaj je CLA?

Konjugirana linolna kislina (
CLA), je popolnoma naravna  maščobnih kislina, ki jo najdemo predvsem v govejem mesu in jagnjetini ter siru in mleku. V vseh teh virih pa se nahaja v premajhni količini, da bi jih lahko uživali kot omembe vreden vir CLA.

Raziskave so namreč dokazale, da je optimalna količina CLA, ki spodbuja zmanjšanje telesne maščobe in izgradnjo mišične mase 3000mg na dan. Omenjena količina CLA dokazano spodbuja tudi anti-katabolno delovanje in zaradi antioksidativnih lastnosti izboljša imunski sistem.


CLA za športnike in rekreativce

Uporaba CLA je razširjena med profesionalnimi športniki in rekreativci, kot tudi med ljudmi, ki se enkrat letno lotijo shujševalne diete, da bi izgubili pridobljene kilograme med zimo. CLA namreč ni vedno del planiranega dolgoročnega treninga, saj shujševalne učinke tega prehranskega dopolnila lahko opazimo že pri običajni dieti s kalorijskim deficitom.

Enostavno povedano CLA preusmeri hranila v mišične celice in zato ta ne dosežejo maščobnih celic. Tako zaužite kalorije, ki bi se praviloma shranile v telesu v maščobnih celicah z uporabo CLA spodbujajo rast mišične mase. CLA je zato popolno prehransko dopolnilo, da ne le izgubimo telesno težo, vendar si tudi izoblikujemo lepo telo.


Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Do izklesane postave lažje in hitreje s konjugirano linolno kislino - CLA:

cla-konjugirana-linolna-kislinaKonjugirana linolna kislina je prehransko dopolnilo, ki istočasno znižuje odstotek maščobnih oblog in spodbuja mišično rast. Popolna forula za izklesano telo in lep raven trebuh.

vec-o-izdelku