Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Koristi glukomanana

Koristi-GlukomananaGlukomanan poskrbi za večji občutek sitosti in manjši apetit, kar sta dva največja sovražnika ko se odločimo shujšati. Preberite zakaj je hujšanje z glukomananom bolj enostavno.

Kaj je glukomanan

Glukomanan se pridobiva iz korenine rastline Azijski konjak. Glukomanan je sestavljen iz vlaknin, ki jih naše telo potrebuje za boljšo presnovo, ne vsebuje pa nobenih kalorij, niti sladkorja, niti maščob. Zato ga naše telo ne absorbira oziroma prebavi, ima pa glukomanan vrsto koristi za naše telo.
V azijski kuhi se zaradi kopice koristi glukomanan uporablja že stoletja, zadnje čase pa se ga vedno pogosteje uporablja tudi pri nas.


Koristi glukomanana

Ker glukomanan veže nase maščobo, ki smo jo že zaužili nam s tem pomaga da se te ne absorbirajo v naše telo. To je še posebej koristno za ljudi ki pojejo preveč maščob. Po zaužitju glukomanan nabrekne do 50 krat, saj vase absorbira večjo količino vode. Če želimo doseči ta učinek moramo seveda skupaj z glukomanan kapsulo spiti tudi večji kozarec vode.

Na ta način nam glukomanan zapolni želodec, da imamo občutek sitosti, čeprav smo pojedli veliko manj hrane kot običajno. Ker je urejena prehrana brez prenajedanja eden največjih zaveznikov shujševalnih diet nam glukomanan lahko pomaga pri vseh tipov shujševalnih diet.


Vpliv na zdravje

Zaradi velike količine vsebovanih vlaknin nam glukomanan izboljša prebavo in s tem preprečuje zaprtje in premajhno porabo kalorij. Prebava se z leti običajno upočasnjuje, s tem pa pride do poznanega občutka ko pojemo sorazmerno malo hrane, naše telesna teža pa je še vedno previsoka.
Glukomanan je uspešen tudi pri zniževanju holesterola v krvi, predvsem zato ker kot že omenjeno nase veže maščobe iz zaužite hrane.


Zakaj izbrati glukomanan

Če se še vedno sprašujete če je glukomanan prava stvar za vas, naj omenimo še da je prehransko dopolnilo NutriUp Glukomanan popolnoma naravno. Tudi EFSA (European Food Safety Agency), ki nadzira trg prehrane in prehranskih dopolnil je potrdila shujševalne učinke glukomanana, kar je zagotovilo da je glukomanan res učinkovit.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Izgubite svoje kilograme hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku