Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Zakaj se po hujšanju zredim?

Zakaj-se-po-hujsanju-zredimVsak izmed nas se je že spopadel s hujšanjem ali vsaj z mislijo o hujšanju. Takoj smo pomislili na shujševalne diete, katero izbrati, da bo učinkovita, hitra in ne pretežka?

Obstaja namreč ogromno diet med katerimi se najde ločevalna dieta, ketonska dieta, Dukanova dieta, dieta po krvnih skupinah in še bi lahko naštevali.

Problem se pojavi, ko dieto opustimo kilogrami pa se skoraj vedno vrnejo nazaj in velikokrat številka na tehtnici pokaže še več kot takrat ko smo se lotili shujševalne diete.

Ne dieta ampak življenjski slog

Kot prvo je potrebno narediti korak pri sebi. Ko se lotimo shujševalne diete, se za to odločimo enkrat v življenju in to je korak, ki ne bo vseboval samo shujševalne diete ampak boste sami pri sebi spremenili življenjski slog.

Res je, da je na začetku težko, saj je telo navajeno na vso ''navlako'' ki ste jo v vseh letih vnesli v svoje telo in v 1 mesecu ne morete popraviti več letne škode, ki ste jo naredili vašemu telesu. Zato tudi marsikatere shujševalne diete niso primerne za vaše telo in zdravstveno stanje.

Tudi možgani potrebujejo nekaj časa da se navadijo shujševalne diete in da se počasi navadijo na nov način prehranjevanja. Potrebno je zavedanje, da boste že ob kuhanju vedeli kakšno prilogo dati zraven mesa da to niso nezdravi ogljikovi hidrati ampak zdravi. Glikemični indeks ogljikovih hidratov mora biti namreč dovolj nizek, da se kalorije ne znajdejo v maščobnih oblogah.

Zakaj shujševalne diete ne delujejo

Nikakor niso vedno problem same shujševalne diete ampak večinoma kar stare prehranjevalne navade. Še več, če je bila dieta preveč »špartanska« pri kalorijah, se je običajno tako naveličamo da se začnemo kmalu razvajati s še več pregrehami. Saj veste…za nazaj. Tako je jo-jo efekt neizogiben, če shujševalne diete ne sprejmemo kot življenjskega sloga, cilj pa nikakor ne sme presegati 5 izgubljenih kilogramov na mesec.

Zdrav življenjski slog

Nič ni narobe, če kdaj pa kdaj posežemo po nezdravi hrani. To je pregreha, ki jo ima vsak. Paziti moramo le, da te pregrehe niso vsakdanje in še vedno stremimo k zdravemu prehranjevanju in telesni aktivnosti.

Ko se enkrat odločimo je potrebna samo motivacija. Izguba kilogramov, pogled v ogledalo, manjše številke oblačil so več kot odlična motivacija.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Kako shujšati v stegna?
Ketonska dieta
Dukanova dieta
90 dnevna ločevalna dieta


Izgubite svoje kilograme enostavneje in hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku