Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Pomen vode pri hujšanju

pomen-vode-pri-hujsanjuNaše telo sestavlja več kot 80% vode in dejstvo je, da predstavlja veliko tezo v našem življenju. Hujšanje z vodo je izraz ki popisuje, da dodatno topimo odvečne maščobne blazinice z zadostno količino vode, ki odlično vpliva tudi na kožo in naše splošno počutje. Pa veste da nam telo pogosto pošilja signal da smo lačni, čeprav smo zgolj žejni?!

Če vodo pijemo dovolj redno težje pride do povišanja telesne teže oziroma je težo veliko lažje ohranjati. Raziskave so celo pokazale, da je veliko ljudi s prekomerno telesno težo le dehidrirana.


Nasvet

S kozarcem vode lahko tudi pretentamo želodec in živčne impulze. Kozarec vode, ki ga popijemo 30 minut pred obrokom, bo zmanjšal simptome lakote in zelo ugodno vplival na našo prebavo. Ljudje s prekomerno telesno težo največkrat ne pijejo dovolj vode, saj se bojijo, da se jim bo kopičila v telesu. Tako razmišljanje je zmotno, saj telo samo regulira hidracijo s signali ki nam jih pošilja. Kadar pijemo dovolj se voda v telesu ne nabira, kadar pijemo premalo pa telo skuša vodo kopičiti, ker si pripravlja zaloge.

Formula hujšanja z vodo

Predno preberete teorijo, naj vam povemo da je hujšanje z vodo po napisani teoriji premalo koristno da bi se ga splačalo teorijo upoštevati. Ob pitju ledeno hladne vode bi namreč prej ali slej obležali bolani v postelji.

Znanstvena teorija, ki podpira hujšanje z vodo pravi, da mora telo porabiti energijo za segrevanje vode na telesno temperaturo. Strokovna literatura slednje pojasnjuje z naslednjo enačbo - da bi telo segrelo 0,5 l vode z 10 °C na temperaturo telesa bo pokurilo okoli 12 kalorij. Če bi torej celo leto zaužili po 1,5 l vode dnevno, bi telo zgolj za njeno segrevanje potrošilo 4500 kalorij. To pomeni, da bi do konca leta izgubili 0,7 - 1,5 kg telesne teže.

Drugi dejavniki, ki lahko pomagajo pri tej potencialni strategiji prehranjevanja vključujejo pitje hladnejše vode in/ali povečevanja količine zaužite vode. Teorija še zatrjuje, da telo s prenašanjem katerekoli dodatne teže vode pokuri več kalorij. Ta strategija je znana tudi pod imenom “dejavnik nošenja” in kaže na dodatno prehransko formulo ki pravi, da se vsak dan na 0,5 kg telesne teže pokuri od 12 do 18 kalorij. Pri 1,5l vode dnevno to pomeni od 13.000 do 20.000 kalorij letno.

Mnogi bodo pripomnili, da je težko popiti 8 kozarcev vode na dan, vendar če imamo vodo ves čas pri sebi, se tako tudi lažje navadimo na pitje zadostne količine vode. Svetujemo da zaužijete zadostno količino vode dnevno, vendar naj ta ne bo ledeno mrzla, saj gre za vaše zdravje.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Znebite se celulita za vedno!
Dukanova dietaIzgubite svoje kilograme enostavneje in hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku