Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kako preprečiti shiran obraz po hujšanju

kako-prepreciti-shiran-obraz-po-hujsanjuPrav presenetljivo je, kako obraz odraža vaše zdravstveno stanje. Ali veste kako vaš obraz kaže v kakšni formi je vaše telo? Ter zakaj hujšanje nekaterim naredi obraz lepši, nekaterim pa ne?

Medtem ko nekatere pesti postaran videz obraza, ki je glede na njihova leta lahko videti ob koncu hujšanja tudi 10 let starejši. Zakaj je temu tako?

Hitro hujšanje in nezdrave diete

Ko se odločimo spremeniti življenjski slog v bolj zdravega, velika večina pozablja, da mora biti tudi proces hujšanja zdrav. Žal je vse preveč odločitev, da želijo shujšati čim več kilogramov v najkrajšem možnem času.
Takšen prijem pušča izrazito negativne posledice tudi na njihovem obrazu in posledično na celotnem telesu. Koža namesto da bi bila sijoča, zdravega videza ter skladna z leti, postane ob prehitrem nezdravem hujšanju zgubana in neprožna.

Nekateri ob koncu hujšanja kažejo precej shiran videz, kar je dejansko odraz njihovega nezdravega hujšanja. Sploh tisti, ki imajo bolj izrazite obrazne poteze kot so ličnice in brada, imajo ob nezdravem hujšanju precej postaran videz. Vendar pa ni vse tako črno belo. Vedno obstaja možnost, da ne glede na to, da nekateri shujšajo desetine kilogramov ohranijo mladosten videz ter zdravo in prožno kožo. Kako?

Zdravo hujšanje

Vedno poudarjamo,  da mora biti proces hujšanja zdrav in prijazen za telo. Pri zdravem hujšanju je potrebno odmisliti hitre diete! Zdravo hujšanje je proces, ki ne traja samo 1 mesec. To je proces ki pri  nekaterih  traja tudi 1 leto ali več. Najbolj pomembno pa je, da se po koncu hujšanja zdrav slog življenja obdrži.
S takšnim načinom se doseže, da se telo počasi privadi na spremembo teže in kar je najbolj pomembno, koža postane prožna, zdrava ter sijoča.

Zdravo hujšanje ima vodilo biti sit in ne lačen ter biti športno aktiven. Ob tem je potrebno poudariti, da zdrava prehrana zajema veliko beljakovin, kompleksnih ogljikovih hidratov ter zdravih maščob. Popiti je potrebno vsaj 2 l vode na dan in si čez dan porazdeliti 5-6 obrokov. Ti obroki naj bodo vedno ob čimbolj podobnih urah. Tako razvijemo rutino, ki daje telesu signal, da mu ni nikoli potrebno kopičiti maščob in tako telesne maščobne zaloge »z veseljem« porablja.

Izogibati se je potrebno hrani z visokim glikemičnim indeksom, kar je najbolj pomembno in velika večina pozablja je zdrav zajtrk. Odlični sadni smoothi-ji, ki  telo okrepijo s potrebnimi vitamini in minerali. Pa še zelo hitro so pripravljeni. Vrsto smoothie receptov najdete tukaj >>.

Telo žanje v starosti tisto, kar smo v mladosti sejali, zato je potrebno telo razvajati in negovati. Bodite zmerni in vztrajni, kar se bo poznalo tudi na vaši zunanjosti, sploh na obrazu.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Do izklesane postave lažje in hitreje s konjugirano linolno kislino - CLA:

cla-konjugirana-linolna-kislinaKonjugirana linolna kislina je prehransko dopolnilo, ki istočasno znižuje odstotek maščobnih oblog in spodbuja mišično rast. Popolna formula za izklesano telo in lep raven trebuh.

vec-o-izdelku