Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kako steroidi napihnejo mišice

kako-steroidi-napihnejo-misiceŠe vedno mislite, da so tisti ki se profesionalno ukvarjajo s športom edini, ki se poslužujejo bližnjic za dosego mišic, ter tako posegajo po steroidih. Na žalost je veliko takih, ki so napihnili svoje mišice s prepovedanimi substancami, negativne posledice pa sledijo prej ali slej.

Tisti, ki jih jemljejo so “zelo dobro seznanjeni” in jih ne jemljejo več kot nekaj slabega in škodljivega. Pravzaprav nanje gledajo kot na nekaj, kar je nujno potrebno pri gradnji popolnega telesa. Nekateri so celo prepričani, da so steroidi, ob zmernem in nadzorovanem jemanju, del zdravega načina življenja.

Medtem ko poklicni atleti uporabljajo steroide za doseganje boljših rezultatov in hkrati s tem tudi boljših sponzorskih pogodb, novopečeno vrsto uporabnikov zanima zgolj fizični videz. Po večmesečnem ali celo večletnem treningu se napredek prej ali slej ustavi in z nečim ga je treba spodbuditi.

Zakaj so steroidi tako zelo nevarni?

Steroidi so za notranje organe toksični, zato lahko predvsem pri jetrih in ledvicah pride do resnih okvar v njihovem delovanju in v najslabšem primeru do odpovedi. Sicer so steroidi, ki se injicirajo, nekoliko manj toksični, a ker so narejeni pretežno na oljni bazi, lahko vodijo v znatno povečanje holesterola v krvi.

Hormonska neravnovesja povzročajo rakava obolenja in nepravilno delovanje imunskega sistema. Večina prepovedanih substanc neposredno vpliva na krvni pritisk, zato je možnost za možgansko kap veliko večja. Prav tako je pogost pojav ginekomastije, izrazite aknavosti, povečanost prostate in plešavost.

Odlično nadomestilo so ZDRAVI PROTEINI

Beljakovine (oz. proteini) so zgrajene iz aminokislin, ki jih potrebujemo za številne procese v telesu. Pripomorejo k okrevanju telesa po treningu, stimulirajo določene hormone in krepijo imunski sistem. Beljakovine najbolj potrebujemo neposredno po treningu, ker pospešijo regeneracijo oz. okrevanje po treningu.

Telo takrat beljakovine najhitreje presnavlja ter aminokisline absorbira v kri, regeneracija se pospeši, prav tako se krepi sinteza beljakovin in odpravljanje nezaželenih metaboličnih produktov, ki nastanejo med treningom.

Ustrezen vnos beljakovin (proteinov) zagotavlja pozitivno dušikovo ravnovesje, ki je ključno za rast ali samo obnovo mišic. Ne pozabite, mišice so vaš največji porabnik energije, večja je njihova poraba, hitrejši je vaš metabolizem in več kalorij lahko vnesete v telo, brez da se zredite.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Posladkajte se s čokolado brez slabe vesti! Poiskusite slasten čokoladen beljakovinski napitek Whey Protein Premium:
whey protein premium IZDELEK
Če želite obrok, ki je bogat z beljakovinami s slastnim čokoladnim okusom, izberite Whey Protein Premium. Lahko ga uporabite kot samostojen obrok ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku