Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Afriški mango - kuri maščobo in hujšaj!

Afriski-Mango-kuri-mascobo-in-hujsajAfriški mango je znan tudi pod imenom Irvingia gabonensisali divji mango. Izvira iz Afriške države Kamerun, ime pa je dobil po dr. George Irvingu, kirurgu v kraljevi mornarici.
Na afriškem mangu tako torej raste užiten sadež, ki ima kar nekaj pozitivnih učinkov na človeško telo. Glavna atrakcija afriškega manga pa ni sam sadež, temveč prehransko bogata semena.

Klinične študije

Rezultati klinične študije v Kamerunu kažejo, da afriški mango vsebuje več sestavin, ki lahko pomagajo urediti presnovo, upočasniti proizvodnjo telesne maščobe ter uravnavati krvni sladkor. Vse to pa je darilo narave, zato ga lahko uporabljamo v naši dieti med hujšanjem.

Raziskovalci so objavili rezultate študije, v kateri je sodelovalo 120 odraslih ljudi s prekomerno telesne težo. Osebe so razdelili v dve skupini po 60.
Prva skupina je redno jemala placebo, druga skupina pa prehransko dopolnilo afriški mango. Obe skupini sta v 10 tednov trajajoči raziskavi uživali enako prehrano in bili enako telesno aktivni.

Rezultati študije so pokazali, da so posamezniki v skupini, ki je prejemala prehransko dopolnilo afriški mango, izgubili po 12 kilogramov.
V tem času se je vsem v tej skupini zmanjšala tudi raven nezdravega holesterola (LDL) in sicer kar za 27%. Posamezniki v skupini, ki je prejemala placebo, so v tem času izgubili 85% manj teže, raven holesterola pa je znižala za manj kot 5%!

Vitkost na dlani

Raziskovalci so v študiji potrdili, da lahko prehransko dopolnilo z izvlečkom afriškega manga pomaga varno zmanjševati telesno težo ter da celo pozitivno vpliva na raven holesterola. Prehransko dopolnilo afriški mango je popolnoma varno in zelo koristno, če ga jemljete v priporočenih količinah.

Afriški mango priporočajo tudi vsem diabetikom in ljudem, ki so nagnjeni k diabetesu, saj pomaga uravnavati krvni sladkor. Zaradi te unikatne dobrobiti za človeško telo, je prehransko dopolnilo afriški mango koristno tudi kot preventivno dopolnilo vaši prehrani, še preden se pojavijo prvi znaki sladkorne bolezni.

Doktor Oz ga je preizkusil

Doktor Oz, ki je gostoval v oddaji Oprah Winfrey, je sam preizkusil prehransko dopolnilo afriški mango in bil nad rezultati vidno navdušen. Brez dodatnega napora je že po enem mesecu izgubil kar nekaj kilogramov. Seveda pa to ne pomeni, da prehransko dopolnilo afriški mango deluje brez telesne aktivnosti.

Ker je afriški mango odličen zaviralec apetita, se lahko uspešno upremo nezdravi hrani, kar pozitivno vpliva na naš srčno žilni sistem in na naše splošno zdravje in počutje. Če dodamo v enačbo še gibanje, lahko našo težo nadzorujemo še bolj uspešno.

Dodajte svoji prehrani osupljiv sadež afriški mango in storite nekaj več za svoje telo. Naj bo shujševalna dieta tokrat uspešna, vložen trud pa naj se odraža tudi na tehtnici.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Izgubite svoje kilograme hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku