Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Ste vedeli, da se da hujšati s hojo?

Hujsanje-s-hojoPrav ste slišali, hoja je odlično sredstvo za hujšanje in obenem odličen način sproščanja v naravi. Hoja je najenostavnejši način za pripravo telesa na delovne obremenitve. Za vas smo pripravili program 10 000 korakov na dan, s katerim je hujšanje enostavno.

Hujšanje na ta način se je najprej pojavilo na Japonskem in poželo velik uspeh, sedaj ga priporočajo vse zdravstvene ustanove po vsem svetu. Program 10 000 korakov lahko enačimo s petimi kilometri ali 60 minut hoje. Človek pri normalni hoji porabi kar 300 kalorij na uro, kar pomeni, da se da hujšati tudi s hojo.

Kako začeti hujšati?

Najboljši način, ko začnemo hujšati s katerokoli vajo ali vadbo je, da si začnemo zapisovati urnik in počasi nam pride to v navado, kot vsaka druga stvar. Naše zdravje je na prvem mestu, zato ne iščimo izgovorovza dosego cilja. Če imamo prekomerno telesno težo, se moramo zavedati, da nam bo hujšanje prineslo tudi zdravje. Pri nekaterih je torej motivacija za telesno aktivnost prevelika telesna teža, drugi pa začnejo hujšati z drugačnimi cilji. Važno je, da vsak najde zase svojo motivacijo za hujšanje.

Naj vam 10 000 korakov na dan pride v navado vsak dan!

Za začetek priporočamo nakup naprave, ki meri korake (merilec korakov ali pedometer) in beleži korake namesto nas. Privoščimo si lahko tudi premor - hojo lahko razdelimo na dva 30 minutna ali tri 20 minutne intervale. Najpomembnejše za hujšanje je, da dnevno dosegamo 10 000 korakov.

Verjeli ali ne, dejansko je zelo zabavno preverjanje merilca korakov čez dan, da vidimo koliko korakov smo naredili. Koraki se bodo hitro nabirali, bodisi po nakupovalnem centru ali med hitrim sprehod med kosilom. To je eden izmed najlažjih načinov, da začnemo izkoriščati vsakodnevno rutino in ob tem shujšamo še kakšen kilogram.

Začnite s preštevanjem vaših korakov že danes!

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Izgubite svoje kilograme enostavneje in hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku