Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Vitka postava s pomočjo vode

Vitka-postava-s-pomocjo-vodeSte preizkusili že veliko diet, vendar brez vidnih rezultatov? Ali imate konstanten občutek lakote in veste, da ne boste dolgo zdržali? Ste brez energije, slabotni in nejevoljni? Če ste na vprašanja odgovorili z da, potem berite dalje. Glavni razlog slabih rezultatov shujševalnih diet in počutja je zagotovo pomanjkanje vode.

Voda je tako čudovita stvar, posvečamo pa ji tako malo pozornosti. Zato smo za vas zbrali 6 dejstev o vodi za bolj zdravo telo in lažje hujšanje.

Z vodo boste vitki

Kot veste, naše telo sestavlja več kot 65% vode, zato je nujno, da pijete veliko vode! Naše telo potrebuje veliko vode, zato mu jo dajte. Voda ni dobra zgolj in samo za razstrupljanje telesa, ampak vam pomaga hujšati, ker zmanjšuje občutek lakote in pripomore k boljšemu počutju ter občutku, da ste bolj zdravi in fit. Najboljša stran vode pa je, da je čisto brez kalorij in je zato del vsake shujševalne diete!

Začnite svoj dan s kozarcem vode. Takoj ko vstanete, spijte kozarec mlačne ali hladne vode. To je zdrav začetek dneva, ki poskrbi za razstrupljanje in hidracijo vašega telesa.

Popijte kozarec vode pred vsakim obrokom. Voda zavzame svoj prostor v telesu, oziroma v vašem želodcu, kar pripomore k občutku sitosti in vam zato ni potrebno stradati, če ste zaradi shujševalne diete zaužili manjši obrok, kot ste ga vajeni.

Pijte vodo med obroki. Tako tudi če hujšate in jeste manjše količine hrane, ne občutite lakote. Pijte po požirkih med vsakim grižljajem. S tem boste lažje požirali in pospešili prebavo, kar vas bo hitreje nasitilo. Zavedati se morate, da če želite hujšati, je potrebno hrano uživati počasi. Da smo siti se namreč ne zavedamo takoj, ko je želodec poln, pač pa ta občutek pride z zamikom. S počasnim uživanjem tako prej prenehamo s hranjenjem.

Ne vnašajte dodatnih kalorij s pijačo!

Voda igra pomembno vlogo če želite hujšati, zato tudi toliko poudarka na vodi. Dieta zahteva, da se izogibate sladkanim pijačam, še posebej gaziranim. Vse te pijače vsebujejo veliko količino sladkorja in s tem tudi veliko kalorij. Bolj kot se boste izogibali sladkanim pijačam, lažje boste shujšali. Nekatere strokovne literature opozarjajo na to, da velik delež prebivalstva zaužije prevelike količine kalorij ravno na račun popitih pijač. Izogibajte se vnašanju kalorij s pitjem sladkih sokov in se raje odločite za brezkalorično vodo.

Vključujte v prehrano sadje in zelenjavo z veliko vsebnostjo vode. Paradižnik in jabolko, kot primer, vsebujeta kar med 90 in 95 odstotki vode. To vam bo napolnilo želodec, ne da bi pri tem pridobili kilograme.

Vsak dan popijte vsaj 2 litra vode in tako zadostite potrebam vašega telesa ter hkrati poskrbite za vitko postavo! Seveda, če ste bolj športno aktivni ali če hujšate in ste na dieti, je potrebno k dvema litroma dodati še od 0,5 do enega litra vode.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Želite raven trebuh in sanjsko postavo? Izberite fat burner SlimAir Thermo:

fat burner IZDELEKSlimAir Thermo je fat burner z dokazano učinkovitimi naravnimi sestavinami, ki vam polepšajo postavo. Izdelek je testiran na Ameriški univerzi, njegove sestavine termogenično pospešujejo izgorevanje maščob, vam pomagajo pokuriti kar 278 kalorij več in pospešujejo metabolizem.

vec-o-izdelku