Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Dukanova dieta: 1.stopnja

Dukanova-dieta-1-stopnjaV prejšnjih tednih smo vam že predstavili filozofijo Dukanove diete. Zdaj pa je čas, da odkrijete vse podrobnosti prve stopnje hujšanja po Dukanovi dieti.

Pa začnimo: faza napada

Dukanova dieta se vedno začne s kratkim in napornim obdobjem, ki jo imenujemo faza napada. Na tej stopnji jemo neomejene količine mesa, rib in manj mastnih mlečnih izdelkov. Vztrajamo od enega do desetih dni, odvisno od tega, koliko kilogramov želimo shujšati.

Dr. Pierre Dukan trdi, da je začetna faza tako učinkovita, ker telesu odvzame vsa hranila, razen beljakovin. Beljakovine potujejo skozi prebavni sistem počasneje od ostalih hranil. Tako nam hrana bogata s proteini daje občutek sitosti in je manj verjetno, da bi posegali po nezdravi hrani.

Proteini so nizkokalorični, v primerjavi z maščobami in ogljikovimi hidrati. Njihova kompleksna struktura pa pomeni več porabljenih kalorij za prebavo.

Pravila prve stopnje Dukanove diete so preprosta. Pijemo po dva litra vode na dan, hodimo 20 minut na dan, izogibamo se maslu, olju ter drugim maščobam. Jemo lahko kolikor hočemo, kadar hočemo, le da hrano izbiramo iz sledečega seznama. Kar ni na seznamu, je prepovedano.

Kaj lahko jemo?
  • govedina, teletina, zajci (odstranimo vse vidne maščobe)
  • piščanec in puran (brez kože)
  • šunka brez masti in posušeno goveje meso (bržola)
  • jetrca (goveja ali piščančja)
  • vse vrste rib (sveže, zamrznjene, posušene, dimljene…)
  • školjke
  • ovseni otrobi
  • 2 jajca na dan
  • manj mastni mlečni izdelki (navadni jogurti, cottage sir, posneto mleko)
  • kis, začimbe, zelišča, česen, čebula, kumarice, limonin sok, gorčica in sol v zmernih količinah ter žvečilni gumi brez sladkorja.

Dukanova skrivna sestavina

Kar Dukanovo dieto bistveno ločuje od Atkinsove diete, so ovseni otrobi. Bogati so s proteini in vlakninami, ki vežejo nase vodo v črevesju, ter tako dajejo občutek sitosti. Ovseni kosmiči so prav tako odlični za srce, pospešujejo prebavo, v črevesju pa nase vežejo sladkorje in toksine in jih tako odstranjujejo iz telesa, še preden bi se absorbirali.

Facebook Google+
Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Dukanova Dieta
Dukanova Dieta 2.stopnja
Dukanova Dieta 3.stopnja

Posladkajte se s čokolado brez slabe vesti tudi na Dukanovi dieti z beljakovinskim napitkom Whey Protein Premium:
whey protein premium IZDELEK
Če želite obrok, ki je bogat z beljakovinami s slastnim čokoladnim okusom, izberite Whey Protein Premium. Lahko ga uporabite kot samostojen obrok  ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku