Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Dukanova dieta: 2.stopnja

Dukanova-dieta-2-stopnjaTokrat vam predstavljamo drugo fazo Dukanove diete, fazo križarjenja. Namen druge faze je, da shujšate do želene teže. Predstavili pa vam bomo tudi, kako si razširite svoje možnosti pri sestavi jedilnika.

Jedilnik druge faze

Faza križarjenja je gonilna sila celotne Dukanove diete, kjer se dnevi, ko so na jedilniku samo proteini izmenjujejo z dnevi neomejene količine solate in druge zelenjave. Jedilnik s proteini je enak kot ga prikazuje Dukanova dieta že v prvi fazi, to so ribe, meso in mlečni izdelki. Dnevi z zelenjavo pa vključujejo enake jedi, ki jim dodamo zelenjavo v neomejenih količinah. V tej fazi ostanete, dokler ne shujšate do teže, ki ste si jo zastavili za cilj.

Zelenjavo lahko v svoj jedilnik vključite v poljubni obliki, lahko je surova, kuhana ali pečena. Tudi količina zelenjave ni omejena, dr. Dukan pa svetuje, da če je vaš cilj hitro hujšanje, naj bo količina zelenjave zmerna.

Priporočena zelenjava v drugi fazi Dukanove diete: artičoke, beluši, bučke, zelena, radič, kumare, koromač, fižol, por, gobe, čebula, paprika, redkev, soja, špinača, blitva, paradižnik in repa.

Pravila križarjenja

Dieta predpisuje pet beljakovinskih dni, ki jim sledi poljubno od enega do pet dni, ko je na jedilniku tudi zelenjava. Tako se ta dva jedilnika izmenjujeta, dokler ne shujšamo do ciljne teže oziroma se odločimo, da zaključimo to fazo shujševalne diete.
Obvezno je seveda uživanje treh velikih žlic ovsenih otrobov na dan, brez katerih Dukanova dieta nebi bila Dukanova dieta. Tako kot v prvi fazi diete, je še vedno obvezna 30 minutna hitra hoja in vsaj 2 litra vode vsak dan.

Zavedati se morate, da kilogrami v fazi križarjenja ne bodo padali tako hitro, kot v prvi fazi Dukanove diete - fazi napada. Hujšanje ni več tako intenzivno predvsem zaradi zelenjave v jedilniku. Dr. Dukan trdi, da lahko pričakujete v drugi fazi diete vsak teden 900 gramov manj.

Praktični nasveti za Dukanovo dieto
  • jejte pogosto kot želite in nikdar ne stradajte
  • nikoli ne izpuščajte obrokov
  • tehtajte se vsak dan in izkoristite svoj napredek za boljšo motivacijo
  • pred vsakim obrokom popijte velik kozarec vode, tako boste hitreje siti in vaš obrok bo tako tudi manjši

Druga faza Dukanove diete je prilagodljiva zaradi količine zelenjave, ki jo umestite na jedilnik in ker si lahko sami izberete koliko zelenjavnih dni boste imeli. Na ta način lahko sami določate kako hitro želite doseči svojo ciljno težo in koliko časa želite, da bi dieta trajala.

Facebook Google+
Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Dukanova Dieta
Dukanova Dieta 1.stopnja
Dukanova Dieta 3.stopnja

Posladkajte se s čokolado brez slabe vesti tudi na Dukanovi dieti z beljakovinskim napitkom Whey Protein Premium:
whey protein premium IZDELEK
Če želite obrok, ki je bogat z beljakovinami s slastnim čokoladnim okusom, izberite Whey Protein Premium. Lahko ga uporabite kot samostojen obrok  ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku