Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Dukanova dieta: 3.stopnja

dukanova-dieta-3-stopnjaZadnji dve fazi Dukanove diete vas in vaše telo naučita novega načina prehranjevanja. Tako se privadite na novo, nižjo telesno težo in poskrbite, da svojo težo tudi obdržite.

Do ciljne teže shujšamo že v drugi fazi Dukanove diete. Cilj faze utrjevanja pa je, da se obranimo jo-jo efekta, zato Dr. Dukan priporoča, da ta traja nekoliko dlje.

Maščobe so shranjene odvečne kalorije, ki jih zaužijemo, da bi v primeru pomanjkanja hrane imeli zaloge energije. Ko zmanjšamo vnos kalorij, telo maščobe shranjuje še bolj učinkovito, če se kdaj pregrešimo.
To pomeni, da če ob normalnem prehranjevanju s kosom kruha telo absorbira 100 kalorij, jih po shujševalni dieti kar 120 do 130. V takem stanju je telo najbolj nagnjeno k ponovnem pridobivanju teže. Da se to ne bi zgodilo, Dukanova dieta priporoča fazo utrjevanja.


Faza utrjevanja

Ta faza pomeni nekakšen prehod med strogo omejeno dieto in uvajanjem normalnega prehranjevanja. Dr. Dukan je to fazo oblikoval, da bi lažje kontrolirali odziv telesa na manjši vnos kalorij in bi tako preprečili dvig telesne teže. Klinične študije so pokazale, da naj bo za največji učinek dolžina trajanja te faze odvisna od izgubljenih kilogramov. Za vsak izgubljen kilogram 10 dni. Če smo torej izgubili 5 kilogramov, naj faza utrjevanja traja 50 dni.

V tej fazi Dukanova dieta priporoča, da v hrano ponovno vključimo manjšo količino ogljikovih hidratov. Postopno vključujemo živila, ki smo jih imeli na svojem starem jedilniku, kjer je poseben poudarek na besedi postopno.

Faza stabilizacije

Po končani fazi utrjevanja je čas za četrto in zadnjo fazo Dukanove diete. Faza stabilizacije nudi trajno vitkost v zameno, da se držite štirih pravil za celo življenje.

  • lahko jeste kar hočete, a se držite pravil faze utrjevanja (neomejeno beljakovin in zelenjave, en kos sadja na dan, dva kosa polnozrnatega kruha in porcijo sira ter dva kosila na teden, ki naj bosta sestavljena po lastni želji, brez vsakršnih omejitev)
  • izberite si en dan v tednu, v katerem uživate samo beljakovine
  • pijte vsaj dva litra vode na dan
  • vsaj 20 minut hitre hoje na dan

Upamo, da smo vam Dukanovo dieto dovolj dobro predstavili in približali da ste se jo odločili preizkusiti in da boste z njeno pomočjo izgubili kakšen odvečen kilogram.

Facebook Google+
Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Dukanova Dieta
Dukanova Dieta 1.stopnja
Dukanova Dieta 2.stopnja

Posladkajte se s čokolado brez slabe vesti tudi na Dukanovi dieti z beljakovinskim napitkom Whey Protein Premium:
whey protein premium IZDELEK
Če želite obrok, ki je bogat z beljakovinami s slastnim čokoladnim okusom, izberite Whey Protein Premium. Lahko ga uporabite kot samostojen obrok  ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku