Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Dieta za mlade mamice

Dieta-za-mlade-mamiceNajboljša stvar, ki jo v času po nosečnosti lahko naredite zase in za otroka je kvalitetna dieta, katere namen ni zgolj hujšanje. Verjamemo, da se vam mudi izgubiti vse odvečne kilograme, vendar vam redno prehranjevanje s polnovredno prehrano zagotovi vso potrebno energijo za vse nove izzive, ki vas čakajo.

Kvalitetna dieta vključuje naslednja živila:

Žita
Začnite dan z žiti. Krožnik žit za zajtrk pomaga preprečiti zaprtje, ki je pogost problem mladih mamic, saj hormoni ki nastajajo pri dojenju upočasnijo prebavo. Idealni so ovseni kosmiči v probiotičnem jogurtu, dobre so tudi vse vrste mueslijev.

Jajca
Jajca pomagajo vašemu dojenčku pridobivati na teži. Uživajte jih za zajtrk, saj na ta način lahko zaužijete manj kalorij preko dneva. Jajca vsebujejo proteine, ki vas bodo nasitili, so pa tudi vir holina, ki je ključen pri gradnji centra za spomin pri dojenčku.

Pusta govedina
Govedina je bogat vir železa, minerala ki dvigne raven energije. Pomanjkanje železa se kaže z utrujenostjo, zaradi katere boste težje skrbele za svojega dojenčka. Med dojenjem so nujne tudi dodatne količine proteinov in vitamina B12 in prav zato je goveje meso prava izbira.

Losos
Vsebuje omega 3 maščobne kisline, ki so dobre za srce, če pa dojite, z njimi zagotovite svojemu otroku zdrav razvoj možganov in oči.

Zelena zelenjava
Vsebuje vitamin A, ki je nujno potreben za dojenčka in ga dobi z dojenjem. Zelenjava je ne-mlečni vir kalcija, vsebuje vitamin C in železo. Zelenjava kot je špinača, brokoli in blitva vsebuje antioksidante, malo kalorij in je odličnega okusa.

Mlade mamice, ki dojijo so še posebej izpostavljene dehidraciji. Da si zagotovite dovolj energije in seveda mleka za vašega malčka, je nujno, da se dovolj hidrirate. Najbolj priporočljiva pijača je zagotovo voda.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...

Sorodne teme:
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Posladkajte se s čokolado brez slabe vesti! Poiskusite slasten čokoladen beljakovinski napitek Whey Protein Premium:
whey protein premium IZDELEK
Če želite obrok, ki je bogat z beljakovinami s slastnim čokoladnim okusom, izberite Whey Protein Premium. Lahko ga uporabite kot samostojen obrok  ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku