Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Božična večerja - svinjska ribica v omaki iz rdečega vina

ideja-za-bozicno-vecerjoDanes je idealna priložnost da preizkusite ta praznično obarvan recept, ki bo navdušil marsikoga. Če v omako ne dodaste rdečega vina je primerna tudi za otroke. Kot prilogo priporočamo kuhan brokoli in porov pire.








Sestavine:

200g sojine omake

250 g malase

50 ml sveže iztisnjenega limoninega soka

50 ml oljčnega olja

3 žlice sveže naribanega ingverja

2 velika stroka česna

1 kg svinjske ribice

Priprava:

Združite prvih 6 sestavin v posodi in vanjo položite svinjsko ribico. Pustite marinirati 8 ur. Nato svinjsko ribico vzamete iz marinade in jo pečete v pečici pri 180- 200°C dokler ni pečena. Med pečenjem jo obračajte. Preden jo razrežete jo pustite stati 10 minut. Postrezite z omako iz rdečega vina.

Omaka iz rdečega vina :

½ manjše čebule

2 žlici masla

100 ml rdečega vina

200 ml jušne osnove

50 ml vode

2 žlici koruznega škroba

Priprava:

Pražite čebulo na maslu v veliki kozici, dokler ta ne porjavi. Dodajte vino in kuhajte še 3 minute. Dodajte jušno osnovo, pustite da zavre in nato kuhajte še 5 minut. V drugi posodi združite vodo in koruzni škrob ter med stalnim mešanjem dodajajte prej pripravljeni mešanici vse dokler se ne zgosti. Polijte čez pečeno svinjsko ribico.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...

Nimate časa za kuhaje? Poskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku