Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Špargljeva štručka s tuno

Spragljeva-strucka-s-tunoSmo ravno na sredini sezone špargljev, ki vsako leto od aprila pa do nekje polovice junija. Ravno zaradi kratkega časa dosegljivosti tega živila je potrebno ta čas čimbolj izkoristiti, saj gre za izredno zdravo zelenjavo, ki so jo cenili že stari Rimljani.Sestavine:

500g belušev (špargljev)

500g tune iz konzerve

500g listnatega testa

mlado čebulico

1 jajce

sol in poper

Priprava:

Čebulico rahlo popražite v ponvi na olivnem olju. Dodajte na kockice narezane spodnje dele špargljev, ki jih solite in poprate. Pražite še nekaj minut, odstavite ponev in počakajte, da se vsebina ohladi. Ohlajeni čebulici in špargljem dodajte odcejeno tuno in narezane gornje dele špargljev in premešajte.

Razvaljajte testo in ga napolnite s pripravljeno maso, zavijte v štručko in odložite v pekač. Štručko premažete s stepenim jajcem in jo odložite v pečico, ki naj bo predhodno ogreta na 200 °C. Štručka se peče na zgornji polički približno pol ure.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Vse shujševalne diete Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Nimate časa za kuhaje? Poskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku