Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Ekstra light domača borovničeva marmelada

ekstra-light-domaca-borovniceva-marmeladaV tem času so borovnice več kot odlično sadje za pripravo odličnih jedi. So pa tudi odlične za zdravje. V teh majhnih jagodah modre barve se skriva ogromno skladišče pomembnih snovi. Vsebujejo vitamin C, vitamin E, kalij, magnezij in mangan, v njih pa najdemo tudi obilo železa.

Skratka, vsebujejo veliko hranilnih snovi in toliko antioksidantov, kolikor jih vsebuje petkratna količina korenja, jabolk, brokolija ali bučk. Zmanjšujejo tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja ter tudi za nastanek raka. Pomagajo pri izboljšanju koordinacije, ravnotežja in celo pri multipli sklerozi. Delujejo kot močni antioksidanti, ki med drugim blažijo vnetja, pripomorejo k širjenju žil in zavirajo strjevanje krvi ter nastajanje strdkov.

Naj omenimo še to, da delujejo kot blago odvajalo. In kaj boljšega kot to da jih lahko jemo celo leto, pa ne kot industrijsko proizvedeno marmelado z obilico dodanega sladkorja.

Sestavine:

2l borovnic

5dcl agavinega sirupa


2 limoni


1 vaniljev strok


Priprava:

Borovnice operemo in preberemo da ni ostankov listkov in vejic. Če želimo redkejšo marmelado jih pretlačimo, drugače pustimo cele borovnice. Na zmerni temperaturi počasi kuhamo borovnice, ter jim dodamo agavin sirup. Dodamo še sok dveh limon ter nastrgan vaniljev strok.

Kuhamo približno pol ure, vendar pazimo da vre zelo počasi in da se vsebina ne sprime na dno posode. V pečici na 100 stopinj steriliziramo kozarce. Kozarce napolnimo 2 cm od roba in dobro zapremo.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Želite zdrav in okusen obrok? Poiskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku