Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Beluševa štručka s tuno

Beluseva-strucka-s-tunoŠe vedno smo v obdobju, ko je ponudba belušev obilna. Ker je to obdobje kratko, ga je potrebno čimbolj izkoristiti. Zdrava hrana je lahko tudi odličnega okusa. Kot dokaz, da je lahko zdrav obrok tudi okusen, vam predstavljamo enostaven recept za odlično štručko.Sestavine:

200g belušev

200g tune v oljčnem olju

listnato testo

2 beli čebuli

1 jajce

sol, poper

Priprava:

Če je spodnji del belušev olesenel, ga po potrebi odrežemo. Del, ki ima zgolj trdo skorjo, pa olupimo z nožem ali lupilcem za krompir. Beluše narežemo na centimeter dolge koleščke. Zatem olupimo še čebulo in jo narežemo na manjše koščke.
Beluše in ¾ čebule popečemo na olivnem olju približno 5 minut na srednjem ognju in cel čas mešamo. Po pečenju beluši ne smejo biti popolnoma gotovi, ampak še delno čvrsti.

Na razgrnjeno listnato testo položimo prvo plast, ki jo sestavljajo popečeni beluši in čebula. Drugo plast pa sestavlja preostanek čebule, ki smo ji primešali tuno. Tuni smo predhodno odlili olje, ter jo posolili in popoprali.
Testo zapremo v obliki štručke in ga po vrhu prebodemo. Štručko položimo v rahlo naoljeno posodo za peko in po želji premažemo štručko s premešanim jajcem. Posodo s štručko položimo v ogreto pečico, kjer se peče približno 35 - 40 minut na 180 ºC.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Nimate časa za kuhaje? Poskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku