Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Mandljevo maslo

mandljevo-masloTokrat nekaj drugačnega pa vendar odlično in slastno - mandljevo maslo, ki odlično paše na svež kruh s hrustljavo skorjico. Odlično je tudi za popestritev raznoraznih sladic, saj naredi okusen kontrast sladici s svojim sladko-slanim okusom.Sestavine:
  • 300 g blanširanih mandljev
  • 1,5 žlice medu
  • 1 ščepec soli

Priprava:
Pečico segrejemo na 190°C. Po nizkem pekaču v eni plasti razporedimo mandlje in pekač za 10 minut potisnemo v ogreto pečico. Na sredini pečenja ga dobro potresemo, da se mandlji enakomerno popražijo. Popražene mandlje vzamemo iz pečice in ohladimo.
Mandlje stresemo v kuhinjski mešalnik in meljemo toliko časa (približno 10 minut), da nastane skoraj povsem gladka mandljeva zmes. Dodamo med in ščepec soli ter meljemo dalje še toliko časa, da se sestavine lepo povežejo med seboj.
Mandljevo maslo predevamo v kozarček, ki ga tesno zapremo in shranimo v hladilnik.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Želite zdrav in okusen obrok? Poiskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku