Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Domača zdrava Nutella

domaca -zdrava-nutellaObožujete pregrešen okus slastne čokoladne Nutelle? Preskusite bolj zdravo različico domače Nutelle, ki bo malo bolj prijazna do vaše linije.

Sestavine:
  • 250g lešnikov
  • od 1/2 skodelice do 2/3 skodelice kokosovega sladkorja
  • 2 žlici lešnikovega olja
  • ½ skodelice pol mastnega mleka - kokosovega ali mandljevega mleka
  • 3 žlice pravega kakava
  • 1 žlička ekstrakta vanilje

Priprava:
Pečico segrejte na 175 °C. Lešnike razporedite po pekaču in pecite od 10 do 15 minut oziroma dokler ne zadišijo in dobijo zlate barve. Ko so pripravljeni, pustite, da se ohladijo. Lešnike nato stresite na brisačo in jih po brisači valjajte tako dolgo, da odstranite kožo (to traja nekaj minut).

Lešnike brez kože razporedite v multipraktik. Mešajte, dokler lešniki ne spustijo svojega olja, po potrebi pa z žlico sproti postrgajte tudi vse ostanke na posodi in mešajte  dalje. Najprej bodo lešniki podobni moki, nato se bo ta moka med seboj sprijela v grudice in čez čas bo nastala lešnikova pasta. Dodamo kokosov sladkor, lešnikovo olje, mleko, kakav v prahu, vaniljo in sol.

Mešajte še 5 minut oziroma dokler toplota lešnikov ne stopi kokosovega sladkorja in nastane gladka in svetleča masa. Prenesite v posodo s prilegajočim se pokrovom (ali nepredušno zaprto posodo) in pustite posodo še 5 minut odprto, da se namaz ohladi. V hladilniku lahko hranite domači Nutella namaz še kakšen mesec.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Posladkajte se s čokolado brez slabe vesti! Poiskusite slasten čokoladen beljakovinski napitek Whey Protein Premium:
whey protein premium IZDELEK
Če želite obrok, ki je bogat z beljakovinami s slastnim čokoladnim okusom, izberite Whey Protein Premium. Lahko ga uporabite kot samostojen obrok ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku