Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Zeleno rdeče puranovo stegno na krešini posteljici

Zeleno-rdece-puranovo-stegno-na-kresini-posteljiciPuranovo stegno je pusto belo meso in zato predstavlja zdrav vir beljakovin, brez nezdrave živalske maščobe. Največji del priloge sestavljajo beluši, ki so cenjeni zaradi mnogih pozitivnih učinkov na naše telo. So bogat vir mineralov, vitamina C ter vitaminov skupine B. Spodbujajo presnovo ter pomagajo ledvicam pri opravljanju svoje čistilne funkcije.

Vsebujejo tudi folno kislino, ki je pomembna v številnih procesih v našem organizmu. Najbolj pa pri hitrih celičnih delitvah (krvne celice, epitelne celice,...) ter pri rasti v otroštvu in nosečnosti.


Sestavine:

  • 1 puranovo stegno
  • 6 velikih belušev
  • 1 zelena paprika
  • 1 bučka
  • 8 zelenih oliv iz slanice
  • kreša
  • domači pelati (lahko zamenjamo z BIO paradižnikovim koncentratom)
  • rdeč feferon
  • sol, mešanica česna in popra

Priprava:

Spodnji del belušev po potrebi odrežemo do višine, kjer ne čutimo več olesenelosti. Odrezane beluše damo v vročo slano vodo, kjer naj se kuhajo toliko časa, da jih lahko enostavno prebodemo z vilico, kar je približno 15 minut.

Narezane bučke in papriko posolimo in popečemo na vročem olivnem olju.

Puranovo stegno narežemo na zrezke, ki jih začinimo z mešanico začimb popra in česna. Zrezke tanko premažemo z domačimi pelati ter jih položimo v segreto posodo z olivnim oljem. Ko meso med pečenjem obrnemo, dodamo na polovico prerezane olive, da se rahlo popečejo.

Pečeno puranovo stegno in olive ter popečeno in skuhano zelenjavo, postrežemo na krešini posteljici ter po želji pridamo rdeč feferon za ljubitelje bolj pekoče hrane.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Nimate časa za kuhaje? Poskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku