Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Losos s citrusi - omega 3 na krožniku

Losos-s-citrusi-omega-3-na-kroznikuRibe iz hladnih oceanov Pacifika in Atlantika so izjemno bogate z omega 3 maščobami, najbolj bogata riba z omega 3 maščobnimi kislinami pa je preverjeno losos. In ravno losos je skrivnost Islandcev za dolgo in zdravo življenje. Prepoznamo ga po značilni rdečkasti barvi in polnem okusu. Za naše zdravje je izjemnega pomena, da vsaj enkrat na teden uživamo ribe.


Sestavine:
  • 2 fileja lososa
  • 100g pelatov
  • 10 zelenih oliv s papriko
  • 1 rdeča čebula
  • 2 bio pomaranči
  • čajna žlička kaper
  • balzamični kis
  • sol, črni poper

Priprava:

Naribamo za čajno žličko bio pomarančne lupine, zatem pa pomaranči olupimo. Polovico pomaranče stisnemo, da dobimo pomarančni sok, preostalo razrežemo na krhlje. Na močnejšem ognju segrejemo v posodi olivno olje, položimo v njo soljenega in popopranega lososa ter ga prelijemo s pomarančnim sokom. Pet minut na eni strani pečemo lososa, ga vzamemo ven ter v isti posodi rahlo popražimo čebulo.

K čebuli v posodo dodamo pelate, olive, naribano bio pomarančno lupino, kapljico balzamičnega kisa, nekaj popra in soli ter mešamo približno tri minute. Potem dodamo v posodo še sesekljane kapre in lososa s stranjo ki še ni pečena navzdol. Zmanjšamo ogenj, posodo pokrijemo in kuhamo še nekaj minut. Le minutko preden ogenj ugasnemo, pa v posodo dodamo še krhlje bio pomaranče.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanjePreprečite vnetje mehurja na naraven način

Do nižjega holesterola in krvnega tlaka z Omega 3 maščobami iz ribjega olja:

omega3 IZDELEK
Omega 3 maščobe ohranjajo zdrav kardiovaskularni sistem, znižajo raven holesterola in krvnega tlaka. Še posebej se omega 3 maščobe svetuje vsem, ki so bolj dovzetni za srčne in žilne bolezni.

vec-o-izdelku