Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Jagnjetina v jogurtovi marinadi s sadnim kuskusom

jagnjetina-v-jogurtovi-marinadi-s-sadnim-kuskusomJagnjetina je odličen vir beljakovin, saj vsebuje vse potrebne esencialne aminokisline. Bogata je tudi z vitaminom B, železom, kalcijem in cinkom. Je primerna za ljudi, ki so na shujševalnih dietah, saj ne vsebuje veliko maščob.








Sestavine:

100g navadnega tekočega jogurta

4 kotleti jagnjetine

100g kuskusa

150ml kokošje jušne osnove

50g stročjega fižola

30g narezanih suhih marelic

20g ribeza

30g praženih nasekljanih mandljev

1 žlica olivnega olja

½ žličke mlete kumine

1 žlička sesekljanega svežega koriandra

Priprava:

V stekleno ali keramično posodo prelijemo polovico jogurta, ter mu dodamo kumino ter ½ žličke koriandra in dobro premešamo. Dodamo kotlete jagnjetine, pokrijemo ter odložimo za 30 minut v hladilnik, da se meso marinira.

Medtem stresemo kuskus v posodo ter ga prelijemo z vrelo jušno osnovo in dobro premešamo. Posodo pokrijemo in pustimo stati 5 minut, da kuskus vpije vso juho. Ko je kuskus pripravljen, mu dodamo marelice, ribez, mandlje ter preostali koriander in dobro premešamo. Zatem na ponvi segrejemo olivno olje ter popečemo kotlete jagnjetine 2-3 minute na vsaki strani.

Ko je meso pečeno, ga serviramo na krožniku, na vrhu dodamo kuskus ter prelijemo s preostankom jogurta. Jed okrasimo s kuhanim stročjim fižolom.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie receptiPreprečite vnetje mehurja na naraven način

Nimate časa za kuhaje? Poskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku