Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Zakaj uporabiti kokosovo olje

Kokosovo-oljeTa tropski sadež nudi mnogo koristi vašemu zdravju, pomaga pa tudi pri hujšanju, saj njegova značilna aroma in okus zmanjšujeta potrebo po sladkanju.

Pomaga uravnavati težo

Kokosovo olje pomaga znižati maščobo na trebuhu. Je lahko prebavljiv, telo pa ščiti pred insulinsko rezistenco. Začnite dan z eno žlico kokosovega olja in postopno večajte količino do štirih žlic na dan.


Pospeši prebavo

Če imate leno črevo in ste pogosto napihnjeni, dodajte kokosovo olje v svojo dieto. Pomaga tako pri sindromu razdražljivega črevesa, kot pri težavah zaradi mikroorganizmov. Maščobne kisline v kokosovem olju imajo antimikrobne lastnosti, ki dobro delujejo proti candidi in drugim parazitom, ki upočasnijo prebavo.

Zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen

Ker kokosovo olje ščiti pred inzulinsko rezistenco s tem zniža tveganje za nastanek sladkorne bolezni tipa 2. Ker se maščoba v celicah hitro spremeni v energijo, je manjša verjetnost da se maščoba shranjuje, izboljša pa se tudi odzivnost na insulin.

Krepi imunski sistem

V kokosovem olju sta visoko koncentrirana lavrinska kislina in kaprilna kislina, ki s svojimi protiglivičnimi, antibakterijskimi in antivirusnimi lastnostmi krepita imunski sistem.

Upočasni nastajanje gubic

Kokosovo olje ni odlično le za kuho, temveč odlično hidrira tudi kožo. Vezivno tkivo ohranja močno in s tem prepreči nastanek gub. Nanesite kokosovo olje neposredno na obraz in telo vsak dan. Prepričajte se le, da je kokosovo olje resnično kakovostno, najboljše je seveda olje BIO izvora.

Kuhanje pri visokih temperaturah

Če imate recept, ki zahteva pečenje na visokih temperaturah, za maščobe uporabite kokosovo olje. Kvaliteto ohrani pri zelo visokih temperaturah in za razliko od olivnega olja, ne oksidira in ne tvori prostih radikalov.

Ko si po napornem dnevu zaželite nekaj sladkega, poizkusite žlico pravega ekstra deviškega kokosovega olja. Ker vsebuje kvalitetne nasičene maščobne kisline, vas bo bolj nasitil kot ogljikovi hidrati in potešil željo po sladkem.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Konopljino olje za zdravje
Je arganovo olje res čudežno?
Olivno olje
Arašidovo olje
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti

Zdrave maščobe Omega 3 iz ribjega olja:

omega3 IZDELEK
Omega 3 maščobe ohranjajo zdrav kardiovaskularni sistem, znižajo raven holesterola in krvnega tlaka. Še posebej se omega 3 maščobe svetuje vsem, ki so bolj dovzetni za srčne in žilne bolezni.

vec-o-izdelku