Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Naravna pomoč za akne

Naravna-pomoč-za-akneSte v boju proti aknam poizkusili že vse mogoče kreme, kemikalije in agresivne pilinge, pa rezultatov še ni? Premagajte kožne nepravilnosti s pomočjo enostavnih in naravnih pripravkov.

Večinoma s preveč agresivno nego koži naredimo več škode kot koristi. S pogostim čiščenjem koži odvzamemo nujno potrebno vlago, kar stanje le še poslabša.
Najboljši način za premagovanje aken je, da omogočimo koži normalno delovanje.Rešitev iz hladilnika?

Za vzpostavitev normalne kožne flore je odličen probiotični jogurt, iz katerega si pripravimo masko. Tudi pri izbiri vsakdanje nege za kožo obraza se odločite za izdelke, ki vsebujejo probiotike. Ti namreč vzpostavijo pravo floro, ki koži omogoča celjenje in obnovo.

Tea tree

Ker je koža zaradi agresivnih preparatov izsušena, začne to kompenzirati s povečano produkcijo olja. Najboljša rešitev za uravnoteženo vlago kože, ter za boljšo prekrvavitev in pomirjanje, je olje čajevca. Čajevec ali bolj znano tea tree, ima poleg blagodejnih učinkov na kožo tudi antibakterijske učinke.

Zdrava prehrana

Mit o čokoladi, ki naj bi bila glavni krivec za mozolje, je že davno ovržen. Vsekakor pa obstaja prehrana, ki lahko poslabša stanje kože. Mednje sodijo mlečni izdelki, ki povečajo proizvodnjo sluzi, ta upočasni limfno drenažo in zapre pore. To pa omogoča toksinom, da se zadržujejo v koži.

Prava izbira hrane pa lahko zmanjša število nezaželenih izbruhov. Zelo priporočljive so omega 3 maščobne kisline, prehranjevalna dieta pa naj vsebuje veliko rib, lanenega olja in avokada.

V jetrih, jajčnem rumenjaku ter v zeleni in rumeni zelenjavi in sadju je veliko
vitamina A, ki ravno tako pomaga do bolj čiste kože. Za hitrejše celjenje je nujen tudi cink, ki se nahaja v mesu, zeleni zelenjavi, morskih sadežih, rjavemu rižu…

Osnova za lepo in sijočo kožo je nega, ki ustreza vašemu tipu kože. Zelo so priporočljive maske in obloge, ki lahko vsebujejo tudi glino, če se spopadate z aknami. Nikoli pa ne pozabite, da koža potrebuje vlago ki jo nadomestite vsakič, ko ji jo odvzamete.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Do lepe kože brez aken z NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih