Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Aloe vera

Aloe-veraAloe vera velja za najbolj vsestransko naravno zdravilo, ki ga ljudje uporabljamo že tisočletja. Ima izjemne zdravilne učinke za kožo, če jo uživamo pa poskrbi tudi za boljšo prebavo.

Zakaj uporabljamo aloe vero?

Aloe vera se uporablja za vrsto problemov s kožo. Pomirja kožo pri sončnih opeklinah, izboljša stanje psoriaze (luskavice), ekcema, zmanjša aknavost in celo zmanjša nastajanje prhljaja. Aloe vera je odlična za umiritev kože po piku insektov, lahko pa jo uporabljamo le za vlaženje suhe kože.

Redno uživanje aloe vere poskrbi za hitrejšo prebavo in redno odvajanje. Poleg zaprtosti, pomaga tudi pri težavah z napenjanjem in bolečinami v trebuhu. Ljudje si z jemanjem prehranskega dopolnila aloe vera pomagajo pri zniževanju holesterola in krvnega sladkorja, kar pomaga preprečiti nastanek sladkorne bolezni tipa 2.

Sestava aloe vere

Aloe vera vsebuje vitamine A, B, C in E ter folno kislino. Prav tako vsebuje kalcij, selen, cink, magnezij. V aloe veri najdemo kar 20 od 22 esencialnih aminokislin, ki so gradbeni element beljakovin. Vsebovani peptidi pa pomagajo krepiti imunski sistem.

Ima aloe vera stranske učinki?

Stranski učinki so redki, lahko pa aloe vera povzroča krče in bolečine v trebuhu, če je uživamo več kot je priporočena količina. Ni priporočljiva za otroke in ljudi s sindromom razdražljivega črevesa, hemeroidi ali ulkusom. Nosečnice naj se izogibajo aloe veri, ker lahko sproži predčasno krčenje maternice. Za vse ostale je aloe vera izjemno blagodejna.

Rusi jo imenujejo tudi eliksir mladosti, Egipčani so ji rekli rastlina nesmrnosti in Kitajci verjamejo, da gre za zdravilo harmonije. Preizkusite zdravilne učinke aloe vere tudi sami in se odločite, katero ime ji najbolje pristaja.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Do lepih in sijočih las z NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih