Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kako do močnih kosti

kako-do-mocih-kostiZa močne kosti sta ključna kalcij in vitamin D. Kalcij je gradbeni element kosti in zob, vitamin D pa izboljša absorpijo kalcija iz prebavnega trakta in poskrbi za rast kosti.

Ti dve hranili sta zelo pomembni v zgodnjem otroštvu, kot tudi kasneje v življenju. Osteoporoza je bolezen kosti, kjer pride do zmanjšanja kostne gostote in s tem do večjega števila zlomov. Z dovolj veliko količino kalcija in vitamina D, se lahko upočasni napredek bolezni in prepreči kakšen zlom.


Zagotovite si zadosten vnos kalcija in vitamin D

Jogurt

Lonček navadnega, manj mastnega jogurta na dan, zagotovi 30% kalcija in 20% vitamin D (glede na priporočen dnevni vnos).

Mleko

Mleko še vedno velja za najboljši vir kalcija. Najboljša izbira je nepasterizirano in nehomogenizirano domače mleko ali mleko iz mlekomata. Če ga kupujete v trgovini, izberite mleko z dodatkom vitamina D. Če mleka preprosto ne marate, ga poizkusite vključiti v pripravo smoothija.

Sardine

Te male ribice imajo presenetljivo zelo visoko vsebnost tako kalcija, kot vitamina D. Odlično se podajo k testeninam ali solatam, uživamo pa jih lahko tudi same.

Jajca

Čeprav niso najbolj bogat vir vitamina D, so hitra in enostavna rešitev, kako ga zaužiti. Vitamin D se nahaja v rumenjaku.

Losos

Vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin, ki so nujne za zdravo srce, polega tega pa zadosti celodnevni potrebi po vitaminu D. Uživajte ga dovolj redno če želite imeti zdravo srce in kosti.

Špinača

Če ne marate mlečnih izdelkov, je špinača odlično nadomestilo za hranila, ki zagotavljajo močne kosti. Vsebuje veliko kalcija, poleg tega pa je bogata z vlakninami, železom in vitaminom A.

Prehranjevalna dieta, ki zagotavlja močne kosti ni zdravilo, ki bi prineslo čudeže v enem dnevu. In ker stanja svojih kosti ponavadi ne poznate, vam priporočamo, da redno jeste dovolj hrane, ki je bogata s kalcijem in vitaminom D.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Do zdravih kosti z Omega 3 maščobami iz ribjega olja:

omega3 IZDELEK
Omega 3 maščobe koristijo za zdrave kosti, ohranjajo zdrav kardiovaskularni sistem, znižajo raven holesterola in krvnega tlaka. Še posebej se omega 3 maščobe svetuje vsem, ki so bolj dovzetni za srčne in žilne bolezni.

vec-o-izdelku