Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Vlaknine vam lahko rešijo življenje

vlaknine-vam-lahko-resijo-zivljenjeUživanje večje količine vlaknin vsak dan je enostavna pot, kako se ubraniti pred vrsto resnih, lahko celo smrtnih bolezni. Dovolj vlaknin v prehrani tudi pospešuje metabolizem in tako predstavlja pot do vitkosti.

Vlaknine znižujejo holesterol

Povišan holesterol lahko vodi do zamašenih arterij in povečanega tveganja za razvoj bolezni srca, ki so glavni vzrok smrti v moderni družbi.

Beta-glukan je vrsta topnih vlaknin, ki se v tankem črevesu vežejo na žolčne kisline. Žolčne kisline normalno prenašajo LDL (slab holesterol) po našem telesu. Beta-glukan tako poskrbi, da se žolčne kisline izločijo iz telesa, namesto da bi ostale v telesu. Bogata vira beta-glukana sta predvsem oves in ječmen.

Vlaknine kot pomoč za hujšanje

Debelost poveča tveganje za bolezni kot so diabetes, bolezni srca in rak. Vlaknine pomagajo pri hujšanju, saj dajejo občutek sitosti za dalj časa, poleg tega pa zmanjšajo potrebo po sladki in mastni hrani.

Vlaknine lahko preprečijo nastanek sladkorne bolezni

Vlaknine upočasnijo absorpcijo ogljikovih hidratov iz želodca, kar pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja. Nižji krvni sladkor pa pomeni manj možnosti za diabetes in neprijetno vsakodnevno vbrizgavanje insulina.

Vlaknine lahko preprečijo raka debelega črevesa

Vlaknine povečajo količino butirata, ki ugodno deluje na delovanje debelega črevesa in preprečuje nastanek raka. Prav tako pospešujejo prebavo in iz našega telesa odstranjujejo toksine, zaradi česar so vlaknine del vsake razstrupljevalne diete. Hrana bogata z vlakninami vsebuje tudi veliko antioksidantov, ki ščitijo pred prezgodnjim staranjem in nastankom raka.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Laneno seme je vir vlaknin in omega 3
Beljakovinski napitki...za koga in kdaj?
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti

Bogat vir vlaknin je slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku