Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Skrivnosti za čudovite lase

skrivnosti-za-cudovite-lasePot do lepih in zdravih las sploh ni tako težka. Ne zapravljajte denarja za drage frizerje, saj lahko za čudovite lase poskrbite kar sami doma.

Negujte tanke lase s silikonom

Na lase, ki so tanki in brez volumna nikakor ne sodijo močni balzami, saj jih ti še bolj obtežijo. Boljša rešitev je silikon, ki las objame kot plašč in mu da bolj poln in zdrav videz. Silikon ostane na lasu do naslednjega pranja, ga ne obteži in ne daje mastnega izgleda.


Uživajte ribe in oreščke za zdrave lase

Kar je dobro za naše telo, je dobro tudi za močne in zdrave lase. Beljakovine in omega 3 maščobne kisline poskrbijo za bolj zdravo lasišče. Izogibajte se močno restriktivnim dietam in hitremu nezdravemu hujšanju. Pomanjkanje nekaterih elementov kot so cink, biotin ali beljakovine se takoj pozna na izgledu las.

Lase umivajte s hladno vodo

Vroča voda lasem odvzame sijaj, saj spere z las sebum, ki je zaščitno olje. Ta daje lasem sijaj in deluje kot naravni balzam. Dodatno izločanje sebuma pospešimo z masažo lasišča med nanašanjem šampona.

Beljakovine za razcepljene konice

Pogosto barvanje in uporaba sušilnika uničujeta zunanji sloj las. Rezultat tega so razcepljene konice las. Izbirajte balzame, ki vsebujejo proteine, saj ti lahko vstopajo v las in ga obnovijo od znotraj.

Ne zdravite prhljaj z olji

Prhljaj ne nastane zaradi suhega lasišča, ampak zaradi vnetja. Vtiranje olja v lasišče lahko vnetje še poslabša, kar se kaže z belimi luskami na lasišču.

Pred vstopom v bazen si lase zmočite

Klor, ki se nahaja v bazenu lase poškoduje. Če si pred vstopom v bazen lase zmočite, bodo nasičeni z vodo in ne bodo absorbirali toliko vode s klorom, kot bi jo sicer. Po kopanju pa uporabite šampon, ki uravna pH las.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Do lepih in sijočih las z NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEK
Zagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih