Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kaj povzroča slab zadah

kaj-povzroca-slab-zadahVsi imamo, ali smo imeli kdaj težave s slabim zadahom. Dobra novica pa je, da obstaja pot, kako se ga znebimo. Najprej pa moramo vedeti, zakaj slab zadah sploh nastane.

Vzroki za slab zadah

Slab zadah je posledica hrane, ki jo uživamo. Najhujša sovražnika sta zagotovo česen in kava, pa tudi čebula in pekoča hrana. Hrana, ki je ujeta v ustih po obroku, predvsem med zobmi, na dlesnih in celo jeziku povzroča lahko zelo slab zadah. Pomembna je dobra ustna higiena tako zob kot dlesni, saj lahko poleg slabega zadaha dobimo tudi bolezen dlesni.

Obstaja več razlogov, zaradi katerih se je dobro izogibati tobaku, eden izmed njih je tudi slab zadah. Pri nizkokaloričnih dietah, s katerimi izgubljamo maščobe, se sproščajo kemične snovi, ki zadahu dodajo zelo neprijeten vonj.

Suha usta

Vloga sline je, da ves čas spira naša usta in tako poskrbi za svež zadah. Zdravila in zdravstvene težave: zdravila, ki povzročajo suha usta pripomorejo tudi k slabemu zadahu. Tudi sezonske alergije, kronični sinusitis, okužbe dihal, problemi z želodcem, sladkorna bolezen ter bolezni ledvic in jeter so prav tako lahko vzrok za slab zadah.

Kaj lahko naredite za svež zadah?

Redno umivanje zob prepreči da bi hrana dolgo ostala nekje v ustih in povzročala slab zadah, prav tako pa poskrbi za zdrave dlesni in zobe. Če nimate možnosti takoj po obroku umiti zob, jih vsaj dobro splaknite z vodo in vzemite zvečilni gumi.

Ne pozabite na jezik! Bakterije ki se nabirajo na jeziku prav tako smrdijo. Ko končate z umivanjem zob, skrtačite še jezik. Uporabljajte ustno vodo! Dobra ustna voda pomaga uničiti bakterije, ki povzročajo slab zadah.


Pijte vodo, jejte zajtrk in sadje

Če je vaš zadah posledica hujšanja, lahko z vodo izperete snovi, ki se sproščajo pri hujšanju. Voda pomaga tudi pri izpiranju hrane in bakterij iz ust.

Ne izpuščajte zajtrka! Tudi če si takoj zjutraj umijete zobe, se bo slab zadah hitro vrnil, če niste pojedli zajtrka.

Sadje in zelenjava, kot sta jabolko in korenje pomagata odstraniti umazanijo iz ust in tako poskrbita za bolj svež zadah.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Težko jeste zajtrk? Poiskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal ki ga enostavno zmešate z vodo:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku