Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Presna hrana za zdravje

presna-hrana-za-zdravjeMinerali so ključni za lepo in zdravo telo, saj kar 95% procesov v našem telesu za svoje delovanje potrebuje minerale. Naša biokemijska zgradba je odvisna od količine mineralov, ki jih zaužijemo. Če uživamo presno hrano, nas za količino zaužitih mineralov ni treba skrbeti.

Najpomembnejši minerali, ki so potrebni za lepoto so:

  • silicij, ki krepi nohte, lase in kožo
  • cink, ki pomaga pri obnovi zaloge kolagena v telesu
  • železo, ki poskrbi za boljšo prekrvavitev in s tem bolj napeto kožo
  • magnezij in kalij, ki telo razstrupljata in čistita

Najboljši vir mineralov je zelena zelenjava. Ta zagotovi dovolj mineralov za lepo in zdravo telo, poleg tega pa je bogata tudi z vitamini in aminokislinami, ki gradijo beljakovine.

Če uživamo obilo zelenjave vseh vrst, si zagotovimo širok spekter različnih mineralov, ki jih naše telo nujno potrebuje. Najboljša izbira je surova presna zelenjava, saj se s kuhanjem ali pečenjem količina mineralov in vitaminov zmanjšuje. Seveda ni potrebe, da bi jedli le še surovo oz. presno hrano, priporočamo pa, da povečate vnos surovih živil. Vsak obrok naj vsebuje vsaj polovico presne hrane. Če želite še bolj kvalitetno sadje in zelenjavo, se odločite za bio hrano, saj rastline minerale vsrkajo iz zemlje v kateri rastejo. Organska zemlja pa ima veliko večjo količino mineralov kot zemlja, ki je prepojena s pesticidi.

Nasveti za vsak dan, ki zagotovijo lepo in zdravo telo:

  • vsak dan si privoščite zeleni smoothie, ki vsebuje zelenjavo, lahko tudi sadje
  • začnite vsak obrok s surovo zelenjavo ali sadjem
  • poizkusite kislo zelje, saj je bogat vir probiotikov, encimov in mineralov

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...

100% hidroliziran kalogen visoke gostote NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih