Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Skrb za zdravje in telo po porodu

Skrb-za-zdravje-in-telo-po-poroduVsakodnevno ukvarjanje z otrokom lahko predstavlja velik izziv za zdravje in dobro počutje. V poporodnem obdobju je pogosto težko najti trenutke, ko bi razgibale svoje telo in odmislile vsakdanje skrbi. Vse prevečkrat se poslužujemo najpogostejših izgovorov, kot naprimer, bolečine v hrbtu, pomanjkanje časa in utrujenost.

Vendar pa je skrb za zdravje in dobro telesno kondicijo nujna in le tako boste kos skrbi za vašega malčka. Z gibanjem poskrbite, da se bo vaše telo z lahkoto spopadalo z vsakodnevnimi obveznostmi, kar boste občutile z dobrim počutjem in zdravjem. Zdrava in vesela mamica pa je nujna za zdravega in veselega malčka.

Gibanje pripomore k:


  • hitrejšemu okrevanju po porodu
  • uravnavanju apetita
  • lepši postavi
  • močnejši imunosti
  • manjši dovzetnosti za poporodno depresijo

Gibanje za zdravje

Vadbo si razdelite tako, da se gibate vsak dan. Priporočljivo je, da začnete s športnimi aktivnostmi nekje v 6. tednu po porodu, začetki pa naj bodo primerni trenutni kondiciji. Če vedno poudarjamo, da je potrebno čez dan popiti dovolj tekočine, imejte to v mislih najbolj v poporodnem obdobju, saj je je to med dojenjem še toliko bolj pomembno.

Da se izognete vsem izgovorom zakaj se nebi gibale, je seveda najboljša vadba z dojenčkom. Najprimernejša dejavnost je na začetku seveda sprehod z vozičkom. To pa je tudi čas, ko z otrokom navezujete globljo vez.

Na voljo imate tudi veliko vodenih vadb za mlade mamice, kot tudi za mamice z dojenčki. Odločite se za zdravje in obiščite pilates in jogo z dojenčkom. Če imate primeren voziček, lahko tudi tečete, rolate in izvajate še vrsto drugih aktivnosti, ki bodo poskrbele za vaše zdravje.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Kolagen za mladosten videz kože

Za boljši razvoj dojenčkovih možganov Omega 3 iz ribjega olja:

omega3 IZDELEK
Omega 3 maščobe spodbujajo razvoj možganov in ohranjajo zdrav kardiovaskularni sistem, znižajo raven holesterola ter krvnega tlaka. Še posebej se omega 3 maščobe svetuje vsem, ki so bolj dovzetni za srčne in žilne bolezni.

vec-o-izdelku