Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kako ohraniti vitkost preko zime

kako-ohraniti-vitkost-preko-zimeZima že trka na naša vrata, kar pa še ne pomeni, da se lahko vrnejo maščobni obročki na pas ali celulit na stegna. Izbrali smo najboljšo hrano, ki ne ogroža naše linije v mrzlih mesecih leta.

Preklopite na polnozrnata živila

Maščobno zalogo si hitro lahko naberemo s kruhom in testeninami iz bele moke in olupljenim belim rižem. Vsa ta živila povzročijo hiter porast krvnega sladkorja, kar vodi v lakoto. Lakote pa ne izzovejo polnozrnata živila, kot so rjavi riž, stročnice ali oves.

Ta vsebujejo veliko vlaknin, ki se počasi prebavljajo in dajejo občutek sitosti veliko dlje. Polnozrnata živila prav tako vsebujejo veliko vitaminov in mineralov ter antioksidantov, ki krepijo imunski sistem, kar v hladnejših mesecih močno potrebujemo, da se lažje borimo proti gripi in prehladu.


Beljakovine v vsakem obroku

Najpreprostejši trik za ohranjanje teže je ta, da vključimo kvalitetne beljakovine v vsak naš obrok. Kvalitetne beljakovine so pusto meso, ribe, jajca, stročnice in proteini v prahu. Ta živila pomagajo kuriti maščobe med prebavo. Prav tako hrana bogata z beljakovinami uravnava apetit in krvni sladkor. Isto nalogo dobro opravljajo tudi različna prehranska dopolnila, med njimi predvsem  Zelena kava.

Ne pozabimo na tekočino!

Pozimi se nam dogaja, da ne čutimo žeje in zaradi tega preprosto ne pijemo. Ste se že vprašali koliko vode ste spili danes? Dehidracija lahko povzroča glavobole, lakoto, suho kožo in zaprtje. Pozimi lahko namesto vode pijemo čaj, ki pa naj ne bo sladkan. Najboljši je zeleni čaj, saj je bogat z antioksidanti ali pa cimetov čaj, ki uravnava krvni sladkor.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Posladkajte se s čokolado brez slabe vesti! Poiskusite slasten čokoladen beljakovinski napitek Whey Protein Premium:
whey protein premium IZDELEK
Če želite obrok, ki je bogat z beljakovinami s slastnim čokoladnim okusom, izberite Whey Protein Premium. Lahko ga uporabite kot samostojen obrok  ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku