Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Arašidovo olje

Arasidovo-oljeArašidovo olje ni samo kulinarična poslastica, temveč je pravo naravno zdravilo. Uporablja se za visok holesterol in s tem za preprečevanje bolezni srca in ožilja. Prav tako zavira apetit in je dober dodatek za hujšanje.

Arašidovo olje se lahko nanaša direktno na kožo za lajšanje simptomov pri artritisu, predvsem zmanjšuje bolečine v sklepih. Pomaga tudi pri kožnih boleznih, kot so ekcem, suha koža in luskavica.

Sestava

Arašidovo olje je eno izmed najbolj zdravih olj. To rastlinsko olje ne vsebuje trans maščobe, holesterol in ima nižji delež nasičenih maščob. Bogato je z nenasičenimi maščobami, še posebej z mononenasičenimi, podobno kot olivno olje. Arašidovo olje je tudi vir antioksidantov, vitamina E in fitosterolov, ki so blagodejni za zdravo srce. Odličen je tudi za cvrtje, saj se lahko segreje na višje temperature kot ostala olja, s tem pa se hrana ne napije odvečne maščobe.

Ugodni učinki:

  • Znižuje raven holesterola
  • Zmanjšuje apetit in pomoč za hujšanje
  • Preprečuje zaprtje
  • Pomaga pri artritisu in bolečinah v sklepih
  • Zmanjšuje luščenje kože in jo neguje
  • Primeren za suho in problematično kožo

V kuhinji arašidovo olje uporabljamo zelo poredko. Večinoma zato, ker ni tako dobro poznano, tisti ki so ga poskusili, pa se ga le redko poslužujejo. Arašidovo olje ima namreč precej unikaten in obenem zelo močan in poln okus, večinoma se ga uporablja za Azijsko kuho.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Konopljino olje za zdravje
Je arganovo olje res čudežno?
Olivno olje
Kokosovo olje

Zdrave maščobe Omega 3 iz ribjega olja:

omega3 IZDELEK
Omega 3 maščobe ohranjajo zdrav kardiovaskularni sistem, znižajo raven holesterola in krvnega tlaka. Še posebej se omega 3 maščobe svetuje vsem, ki so bolj dovzetni za srčne in žilne bolezni.

vec-o-izdelku