Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Prehranska dopolnila ali diete

prehranska-dopolnila-ali-dieteSe tudi vi sprašujete kaj je rešitev za odvečne kilograme? Je bolje da se lotimo shujševalne diete ali pa za lažje hujšanje uporabimo prehranska dopolnila, ki so temu namenjena?

Odgovor je enostaven. Več kot naredimo za to, da shujšamo, lažje bomo dosegli svoj cilj. Dejstvo je, da se 70% uspeha skriva v prehrani in »zgolj« 30% v športni aktivnosti. Kje so potem prehranska dopolnila?

Prehranska dopolnila

Nekatera prehranska dopolnila za hujšanje so namenjena dopolnjevanju prehrane, kot naprimer proteinski napitek in nadomestek obroka. S temi dopolnili zagotavljamo telesu osnovna hranila in fitonutriente, zato jih zagotovo lahko štejemo v istih 70% kot preostalo hrano.

Druga prehranska dopolnila pa omogočajo izgubo teže tako, da nam pomagajo hitreje pokuriti maščobo, pospešujejo metabolizem, zavirajo apetit ipd. Ta prehranska dopolnila niso del zgoraj omenjene enačbe, so pa zagotovo odločilna za uspeh hujšanja, če so le izbrana primerno našim potrebam.

Shujševalne diete

Dejstvo je, da kilogramov nikakor ne moremo izgubiti, če v telo vnašamo s hrano več kalorij, kot jih potrebujemo. Izbiramo med dietami, ki zagotavljajo zdravo razmerje osnovnih hranil in ne znižujejo kaloričnega vnosa do te mere, da bi stradali. Shujševalne diete na katerih stradamo namreč ne prinašajo dolgoročnih rezultatov.

Jedilnik za hujšanje se prilagaja vsakemu posamezniku, saj ne obstaja univerzalen recept, ki deluje v 100%. Osnova za jedilnik za hujšanje so naše telesne značilnosti, na podlagi katerih nam prehranski strokovnjak sestavi jedilnik, ki se običajno po prvih 14 dnevih prilagodi glede na odstopanja, ki so bila zaznana. Če želite dober jedilnik za hujšanje, vam ga na Planet Diet sestavimo brezplačno, zato se obrnite na katerega od naših kontaktov.

Nižja telesna teža nima zgolj estetskega pomena, ampak pomeni tudi boljše zdravje. Splošno kondicijsko in zdravstveno stanje nam prikazuje indeks telesne mase (ITM). S klikom na povezavo ITM izračunajte svoj indeks telesne mase in če morate izgubiti kakšen kilogram, upoštevajte vse aspekte hujšanja, tako fizično aktivnost, kot tudi prehrano in prehranska dopolnila.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Sorodne teme:
Jedilnik za hujšanje
Triki za raven trebuh
Triki za seksi ritko

Želite raven trebuh in sanjsko postavo? Izberite fat burner SlimAir Thermo:

fat burner IZDELEKSlimAir Thermo je fat burner z dokazano učinkovitimi naravnimi sestavinami, ki vam polepšajo postavo. Izdelek je testiran na Ameriški univerzi, njegove sestavine termogenično pospešujejo izgorevanje maščob, vam pomagajo pokuriti kar 278 kalorij več in pospešujejo metabolizem.

vec-o-izdelku