Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Prehranska dopolnila za tekače

prehranska-dopolnila-za-tekaceSezona teka se je že dobro začela in za boljšo vzdržljivost ter boljše rezultate so priporočljiva nekatera prehranska dopolnila. S pravo izbiro se telo bolje regenerira in rezultati treninga so tako še boljši.

Vitamina C in E

Tek, kot tudi vsaka druga vrsta vadbe je za telo stres, ki ga običajno poznamo pod imenom oksidativni stres. Tvorijo se prosti radikali, ki poškodujejo celice in povzročijo utrujenost in celo poškodbe. Vitamina C in E sta antioksidanta, ki pomagata reducirati oksidativno poškodbo po vadbi, prav tako pa ohranjata dobro imunost.

Magnezij

Magnezij je esencialen mineral ki pomaga preprečiti mišične krče ali spazm. To je pomembno še posebej če redno tečete, ali pa če imate večjo intenziteto vadbe.

Koencim Q10

Koencim Q10 pomaga na dva načina. Je antioksidant, ki tako kot vitamina C in E zmanjša oksidativni stres po vadbi oziroma teku. Igra pa tudi pomembno vlogo pri nastanku energije v celicah. Po vadbi se nivo koencima Q10 zniža, zato je zaloge le tega priporočljivo nadomeščati s prehranskimi dopolnili.

Omega 3

Pri teku delujejo velike sile na sklepe, predvsem so na udaru kolena, kar sčasoma lahko vodi v vnetje. Omega 3 maščobne kisline zmanjšujejo vnetja in tako tudi bolečino, ki jo to vnetje povzroča v sklepih.

Sorodne teme:
Triki za raven trebuh
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Triki za seksi ritko
Športna prehrana za rekreativnce

Facebook Google+

Želite raven trebuh in sanjsko postavo? Izberite fat burner SlimAir Thermo:

fat burner IZDELEKSlimAir Thermo je fat burner z dokazano učinkovitimi naravnimi sestavinami, ki vam polepšajo postavo. Izdelek je testiran na Ameriški univerzi, njegove sestavine termogenično pospešujejo izgorevanje maščob, vam pomagajo pokuriti kar 278 kalorij več in pospešujejo metabolizem.

vec-o-izdelku