Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Športna prehrana

Sportna-prehranaNova dognanja na področju športne prehrane so stalnica, vendar osnove ostajajo enake. Primerna količina beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob, vitaminov in mineralov, tekočine ter prava prehranska dopolnila izboljšajo počutje in rezultate tako profesionalnim športnikom, kot tudi rekreativcem.

Športna prehrana za vse športe

Prav tako lahko rečemo, da je osnovna športna prehrana enaka za vse, ne glede na to, s katerim športom se ukvarjate. Kar jeste močno vpliva na vašo telesno pripravljenost, hitrost regeneracije kot tudi na vaše rezultate. Primerna prehranjevalna strategija vpliva tudi na splošno zdravje, zato je dobra dieta dobrobitna tudi za ne športnike.

Večinoma delamo napake s tem, da pojemo preveč nekakovostnih ogljikovih hidratov z visokim glikemičnim indeksom, ki so revni z vlakninami in mnogo premalo beljakovin. Prehransko sliko si lahko izboljšate s tem, da si preberete več o tem kaj je glikemični indeks in na svoj jedilnik dodate več živil, ki imajo nižji glikemični indeks od 35. Beljakovine pa večino športnikov nadomešča s prehranskimi dopolnili, ki so na voljo kot beljakovinski napitek.

Bodite dosledni

Tudi če obvladate teorijo športne prehrane, vam manjka še vedno dosledno sledenje jedilniku. Potrebno je, da pojeste vsaj 5 obrokov na dan in da izbirate prehranska dopolnila, ki jih vaše telo potrebuje. Če kdaj katerega obroka nimate časa pojesti, si privoščite okusen nadomestek obroka, saj vam izpuščanje obrokov lahko poslabša vašo fizično pripravljenost in vaše rezultate.

Facebook Google+

Sorodne teme:Jedilnik za hujšanje
Vse shujševalne diete
Glikemični indeks, kaj je to

Želite raven trebuh in sanjsko postavo? Izberite fat burner SlimAir Thermo:

fat burner IZDELEKSlimAir Thermo je fat burner z dokazano učinkovitimi naravnimi sestavinami, ki vam polepšajo postavo. Izdelek je testiran na Ameriški univerzi, njegove sestavine termogenično pospešujejo izgorevanje maščob, vam pomagajo pokuriti kar 278 kalorij več in pospešujejo metabolizem.

vec-o-izdelku