Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kolagen za mladosten videz kože

Kolagen-za-mladosten-videz-kozeNaša koža je videti mladostno dokler je v telesu dovolj kolagena. Ko pa po 25. letu starosti kolagena začne naravno primanjkovati koža izgubi svojo elastičnost in prožnost. Za bolj mladosten videz pa lahko poskrbimo z dovolj vnosa kolagena v svoje telo.

Kaj in zakaj kolagen?

Kolagen je beljakovina, ki je je v našem telesu največ, saj je glavna beljakovina vezivnega tkiva. Zato kolagen najdemo v vseh organih in tkivih, našim celicam pa daje podporo. V masi odraslega človeka kolagen predstavlja kar 25% vseh beljakovin v telesu.

V mladi koži je kolagena veliko, saj ga celice vezivnega tkiva vse do 25. leta proizvaja dovolj. Po tej starosti pa ga začne primanjkovati, kar se najprej pozna ravno na prožnosti in izgledu naše kože.

Vnos kolagena

Večji vnos kolagena v telo se priporoča vsem po 25. letu starosti, kadilcem, vsem ljudem pod stresom ter vsem aktivnim športnikom. V hrani kolagena ne najdemo, lahko pa z nekaterimi živili pospešimo proizvodnjo kolagena v našem telesu. Na ta način sicer ne bomo zadovoljili vsem potrebam po kolagenu, spremembe pa bodo zagotovo opazne. Največ zagotovo naredimo z večjim vnosom vitamina C in omega 3 maščobami. Vitamin C najdemo predvsem v citrusih in smrekovih vršičkih, omega 3 maščobe pa v ribah in oreščkih.

Največ za svojo kožo lahko naredimo če kolagen uživamo v obliki prehranskega dopolnila. Bolj sijoč in mladosten videz kože lahko opazimo že po nekaj tednih uporabe. Najbolj kakovosten kolagen je hidroliziran kolagen visoke gostote. Z vnosom v naše telo, namesto z nanašanjem v obliki kreme nahranimo našo kožo od znotraj in tako dosežemo največji učinek.

Ohranite svojo mladost

Dnevna potreba po kolagenu je odvisna od telesne teže posameznika, zaužiti pa ga je potrebno vsaj 400mg. Če boste naredili kar največ za svojo kožo že danes, se vam bo to poznalo že danes. Za začetek se znebite stresa in opustite kajenje, potem pa razmislite tudi o vnosu dodatnega kolagena.


Facebook Google+

Sorodne teme:
Vitamini in minerali - vitamin C
Kolagen za lepe lase
Omega 3 iz ribjega olja ali lanenega semena
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti

100% hidroliziran kalogen visoke gostote NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepo in sijočo kožo. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih