Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kako se obuti poleti

Kako-se-obuti-poletiPotenje je samo po sebi življenjsko pomembno, saj izparevanje znoja odvzame koži toploto in telo se na tak način hladi. Potenje je torej ena od oblik uravnavanja temperature telesa. Telo se na tak način zgolj ščiti pred pregrevanjem. Poletje je tako tudi čas, ko je čezmerno potenje stopal običajno vendar precej nadležno.

Odprti čevlji

Poleti nas večina posega po odprtih čevljih, saj so idealni za vroče dni. Znoj lahko takoj izhlapi in se ne nabira v čevljih. In kjer je znoja manj, se razvija tudi manj neprijetnega vonja.

Zaprti čevlji

Če  dajete prednost zaprtim čevljem, morate nositi čevlje iz materiala, ki diha, na primer usnje. Prste proč od plastičnih čevljev! Plastični čevlji namreč ne dihajo in zgolj zadržujejo znoj. Noge so v plastičnih čevljih dobesedno zaprte.

Največjo uslugo našim stopalom pa bomo seveda naredili če bomo enostavno bosi.
Zakaj? Je to sploh vprašanje?
Rodili smo se bosi, obutev je samo odraz tega da jih nosijo vsi drugi in zato jih tudi mi.
Ampak ali ste se kdaj zares vprašali, kakšno škodo smo z obutvijo naredili našim stopalom? Plosko stopalo, obolela in trda koža na nogah, deformirani prsti in ostale togote stopal so namreč posledica nošenja obutve.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Osvežilna poletna hrana
Zaščitite se pred soncem
Poletni smoothie

Prevroče za kuhaje? Poskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku