Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Vročinski val - Kako se ohladiti

Vročinski-val-Kako-se-ohladitiTo je vprašanje ki se vsem poraja v teh vročih poletnih dneh. Ali je bolj primerna klima, ali hladen tuš? Načinov je veliko. Sami pa smo naredili poizkus, kako je če se po teku tuširaš s hladno vodo in kako je če se tuširaš s toplo.

Hladna prha

V vročih dneh nas hladna prha prijetno osveži, hladna voda s telesa spere tudi vonj, ki privlači komarje, ohlajeno telo pa ta nadloga težje zazna. Tudi pri občutku težkih nog, ki se poleti pogosto pojavlja, si najlažje pomagate s hladno vodo. Večkrat se z njo oprhajte, noge pa čim pogosteje namestite v položaj višji od telesa.

Če imate težave z venami, se izogibajte neposrednemu izpostavljanju soncu!

Pri hladni prhi bodite vseeno previdni, da ne bo prevelikega šoka za telo, saj se mora ponovno navaditi na visoko temperaturo. Poleti številni prisegajo na osvežujočo hladno prho, a njen učinek je lahko prav nasproten. Hladna voda krvne žile hitro skrči, te pa se posledično hitro razširijo nazaj, kar povzroči intenzivnej­še potenje.

Toplo hladna prha

Če vas pogosto boli glava, se prhajte izmenično s toplo in hladno vodo. Sprememba temperature pospeši prekrvljenost telesa in s tem poskrbi za večji dotok kisika v možgane. Poleg tega pijte dovolj tekočine!

Topla prha

Le ta je v poletnih mesecih najbolj primerna, saj telo ohladite počasi in ne doživi šoka. Telo je navajeno na temperaturo v okolju in se zato ohlajuje počasi. Še vedno pa s telesa speremo ves znoj in vonj, ki privlači ostali mrčes

Sedaj veste kako voda blagodejno vpliva na naše telo. V poletnih mesecih pijte dovolj tekočine in se ohladite tako kot vam najbolje ugaja. Zaprti prostori, svetla oblačila, lahka poletna hrana, osvežujoči napitki, vse to in še več je samo korak do tega, da bo vroče poletje zmerno.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Zakaj hoditi bos
Triki za seksi ritko
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti

100% napeta mladostna koža in sijoči laseje - NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih