Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Koencim Q10 in njegove koristi

Koencim-Q10-in-njegove-koristiKoencim Q10 je zakladnica hranilnih snovi, s čimer pripomore k proizvodnji energije v vsaki celici telesa. Največ energije koencim Q10 prispeva v celice okrog srca in mu pomaga vzdrževati kondicijo. Obenem pa koencim Q10 deluje kot antioksidant in pomaga odstranjevati škodljive proste radikale.

Koencim Q10 in energija

Za 95 odstotkov energije, ki jo proizvede naše telo je odgovoren prav koencim Q10. Najpomembnejša vloga je ravno sodelovanje pri pretvorbi vnesenih hranil v energijo. Biokemijske reakcije v našem telesu potrebujejo koencim Q10 pri pretvarjanju vnesenih hranilnih snovi v energijo, ki jo potrebujemo za mišično delo in notranje telesne procese. Če bi iz našega telesa izvzeli ves koencim Q10 bi telo ostalo brez energije in nebi bilo zmožno vzdrževati normalnega delovanja.

Koencim Q10 in šport

Tudi v športu je koencim Q10 zelo pomemben, saj zagotavlja dovod energije pri fizičnih naporih, večji vnos pa je še posebej opazen pri visoko intenzivni ter pri dolgotrajni vadbi. Prehranska dopolnila koencim Q10 so zato primerna tudi za vse športnike, ki izpostavljajo svoje telo višjim stopnjam fizične obremenitve.

Koencim Q10 in stres

Zakaj se koencim Q10 svetuje vsem, ki živijo pod stresom? Res je da se večina koencima Q10 porabi za pretvorbo hranilnih snovi v energijo, preostanek pa se porabi za varovanje telesa pred prostimi radikali. Tako je koencim Q10 odgovoren za obrambo pred UV žarki, škodljivimi snovmi v zraku, težkimi kemikalijami, mikroorganizmi, neposrednemu psihičnemu stresu in obolenji.

Koencim Q10 in staranje

Koencim Q10 je v zadostnih količinah v našem telesu prisoten do 30. leta. Po 50. letu pa je količina že 20-60% nižja kot v mladih letih. Raziskave so dokazale da koencim Q10 pomembno vpliva na zaviranje staranja našega telesa z bojem prosti prosim radikalom. Z leti smo vedno bolj dovzetni za bolezni srca in ostala pogosta obolenja, ki jih preprečuje koencim Q10. Tako je vnos koencima Q10 z leti vedno bolj pomemben, če želimo vzdrževati naše telo v kondiciji in se čim dlje obraniti škodljivim posledicam modernega življenja.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Kolegen za mladosten videz kože
Kolagen za lepe lase
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti

100% napeta mladostna koža in sijoči laseje - NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih