Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

5 anti celulitnih zapovedi

5-anti-celulitnih-zapovediZakaj je celulit takšna nadloga, ki v večini prizadene samo ženske? Ampak ali je celulit res tako neprijeten na pogled? Dejansko gre za maščobne celice, ki zaradi značilne razporeditve vlaken pri dekletih povzročijo jamičast videz kože. Poznate 5 anti celulitnih, da se ga z dovolj vztrajnosti znebite?

Razlika zakaj zgleda celulit naguban in toliko bolj moteč je, ker maščoba pritiska ob vezivno tkivo, ki daje celulitu naguban zgled.

Ženske, ali veste, da je celulit dejansko zadnja zaloga hranil za vašega otroka? Da je mati narava poskrbela, da se v primeru lakote energija za proizvodnjo mleka za vašega otroka črpa iz vaših maščobnih blazinic. Zaradi vsega obilja, ki ga imamo danes, pa je celulit veliko bolj izrazit, kot pa bi bil drugače.

Zato tudi po porodu večina žensk z dojenjem izgubi večino pridobljene teže med nosečnostjo, saj se maščoba pretvarja v mleko, ki je hrana vašemu otroku.
Zaradi vseh modnih smernic, se večina žensk poslužuje vseh vrst lepotnih anti-celulitnih tretmajev, ki v večji meri ne pokažejo želenega učinka. Razlog pa se skriva v spodnjih najbolj pogostih napakah.

4 napake zaradi katerih se ne morete znebiti celulita:
  • Prepogosto uživate sladkarije, čipse, čokolade ali kakršna koli umetna sladila.
  • Obroke imate sestavljene pretežno iz ogljikovih hidratov z visokim glikemičnim indeksom in ne vključujejo dovolj beljakovin.
  • Dnevno zaužijete premalo zdravih maščob, ker se bojite da vas bodo poredile, pravzaprav pa imajo ravno obratni učinek.
  • Po vadbi ob večernem času ne pojeste nič hrane, ker mislite da boste tako dosegle boljše rezultate.
Če delate te napake, obstaja 80% možnosti da imate celulit in da ga boste imeli še naprej, ne glede na to kako in koliko se boste rekreirale.
Prehrana je 80% vsega!

5 anti celulitnih zapovedi, da se znebite celulita?
  • Pri preobrazbi se osredotočite na porabo odvečnih maščobnih oblog in ne samo na nižjo telesno težo, saj nižja telesna teža ne pomeni nujno manj celulita
  • Imejte več manjših zdravih obrokov razporejenih enakomerno preko dneva
  • Ne ustvarjajte kaloričnega presežka
  • Nikakor ne pozabite na telesno aktivnost, da se maščoba porabi kot vir energije
  • Pojejte več zdravih omega 3 maščob, ogljikovih hidratov z nizkim glikemičnim indeksom ter predvsem veliko večji delež beljakovin
Magična formula ali tretma? Ga ni! Potrebno se je držati 5 zapovedi in rezultati dobo vidni nič prej kot v mesecu ali dveh.
Enostavno? Nikakor!
Preverjena formula? Zagotovo.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Beljakovinske ploščice
Beljakovinski napitki...za koga in kdaj?

Beljakovinski napitek s slastnim čokoladnim okusom za sladkanje brez vesti Whey Protein Premium:
whey protein premium IZDELEK
Če želite obrok, ki je bogat z beljakovinami s slastnim čokoladnim okusom, izberite Whey Protein Premium. Lahko ga uporabite kot samostojen obrok ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku