Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kako teči tudi pozimi

kako-teci-tudi-pozimiTemna jutra, zamrznjeni pločniki, ledeni veter in temperature pod ničlo in še bi lahko naštevali. Kljub vsemu je razlogov zakaj s tekom nadaljevati tudi pozimi veliko. Poiskali smo nekaj odličnih nasvetov, kako se pripraviti na tek v zimskem času.

Ogrevanje
Najbolj pomembno in težko je začeti. Kar težko je zjutraj stopiti iz tople postelje na mraz. Prvih 10 minut teka je v povprečju vedno težko, nato pa se telo ogreje in je že veliko lažje. Da pa bo tudi prvih 10 min lažjih svetujemo, da oblačila položite na radiator.

Sloj po sloj
Oblecite oblačila ki dihajo in zadržujejo temperaturo telesa. Oblecite se kot čebula, to je že nekako tekaška modrost.

Tekočina
Ker se pozimi manj potite, z lahkoto pozabite da je potrebno piti. To ni pametno, saj pri vsakem teku, ki traja več kot eno uro potrebujete tekočino. Če tečete več kot uro si s seboj vedno vzemite tekočino tudi pozimi.

Ustavljanje
V zimskem času ustavljanje ni priporočljivo, saj ste razgreti in prepoteni. Nizke temperature zelo hitro ohladijo telo kar je odličen povod v prehlad. Raje nadaljujte s hitro hojo, kot da se popolnoma ustavite.
 
Bodite vidni
Ker je zima čas, ko se pozno zdani in zelo hitro stemni, je tudi čas športne aktivnosti za vse ki imajo službene obveznosti običajno kar v temi. Izogibajte se temnim barvam, oblecite žive barve, odsevnike še bolje pa odsevnike z lučkami. Varnost naj bo seveda vedno na prvem mestu.

Ne pretiravajte
Pozimi so površine zmrznjene, zato bodite pazljivi in izberite temu primerno tekaško opremo. Če je vreme izredno slabo, dež, sneg, si raje izberite kakšen drugi dan za tek in le tega nadomestite s sobnim kolesom.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Pomen telesne temperature med tekom
Kako ohraniti vitkost preko zime
Kavni smoothie z banano in jagodami
Glikemični indeks, kaj je to

Do izklesane postave lažje in hitreje s konjugirano linolno kislino - CLA:

cla-konjugirana-linolna-kislinaKonjugirana linolna kislina je prehransko dopolnilo, ki istočasno znižuje odstotek maščobnih oblog in spodbuja mišično rast. Popolna formula za izklesano telo in lep raven trebuh.

vec-o-izdelku