Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Zakaj mora ženska jemati multivitamine

Zakaj-mora-zenska-jemati-multivitamineDejstvo je, da je danes življenjski tempo hiter in ne jemo vedno primerno ter zdravo hrano in tako tudi ne dobimo vseh nujno potrebnih vitaminov. Dodati je potrebno, da tudi kvaliteta hrane z vedno bolj industrijsko usmerjeno pridelavo in predelavo močno pada.

Ženske so še posebej občutljive na pomanjkanje vitaminov, glede na to, da vedno na prvo mesto postavljajo druge stvari pred sabo. To pomeni, da najprej poskrbijo za gospodinjstvo, službo, otroke in moža, preden misli usmerijo nase in svoje zdravje. Kaj je odgovor na pomanjkanje vitaminov v tem polno zasedenem življenju? Privoščite svojemu telesu prehranska dopolnila z multivitamini.

Prehranska dopolnila z multivitamini igrajo pomembno vlogo pri nadomeščanju primanjkljaja vitaminov v našem telesu. Danes na tržišču obstaja veliko vrst različnih vitaminskih prehranskih dopolnil, pri čemer so najbolj priporočljivi ravno multivitamini, saj vsebujejo vse vitamine, ki jih telo potrebuje.

Vitamin A

Vitamin A ščiti celice pred delovanjem prostih radikalov, saj je močan antioksidant. Pomemben je predvsem za močan imunski sistem, pripomore pa tudi k ostrejšemu vidu ter skrbi za močne kosti in zobe.

Vitamin B

Vitamin B je potreben za pravilno delovanje telesnih funkcij in zniževanje ravni stresa. Ta vitamin potrebujemo tudi pri hujšanju, saj pomaga pri izgorevanju maščob in pretvarjanju ogljikovih hidratov v energijo. Telo je z leti vedno manj sposobno izluščiti vitamin B iz hrane, zato so prehranska dopolnila z multivitamini skoraj edini vir vitamina B za naše telo.

Vitamin C

Vitamin C je pomemben za zdrave celice in mišice in je eden izmed najpomembnejših vitaminov, ki jih naše telo potrebuje. Je močan antioksidant, ki nam ohranja zdrave kosti, kožo in vezivna tkiva.

Vitamin D

Dandanes vedno več veljave dobiva tudi vitamin D, saj pomaga vzdrževati primeren krvni tlak. Študija je pokazala, da je pogostost srčnih obolenj manjša za več kot 30% pri osebah, ki jemljejo prehranska dopolnila z multivitamini, ki vsebujejo tudi vitamin D.

Vitamin E

Ta močan antioksidant skrbi za uravnavanje holesterola in sicer tako, da prepušča našemu telesu »zdrav« holesterol (HDL) in pomaga absorbirati »slabega« ( LDL holesterol). Je v maščobi topen vitamin, njegovi pozitivni učinki pa se kažejo po celem telesu. Preprečuje delovanje prostim radikalom, je zaviralec propadanja celic, dokazano pa tudi ščiti kožo pred UV sevanjem. Najbolj presenetljivi učinki vitamina E pa so v preprečevanju raka na mehurju in pojavu Alzheimerjeve bolezni.

Vitamin K

Vitamin K je vedno prisoten v dieti žensk, ki se borijo z osteoporozo. Odstotek žensk, ki se borijo s to boleznijo je precej velik. Zato je preventivno dnevno jemanje prehranskih dopolnil z multivitamini, več kot priporočljivo. Vitamin K je nujno potreben za sintezo koagulacijskih faktorjev - to so molekule, ki skrbijo za normalno strjevanje krvi.

Pomembno je, da čim več vitaminov poskusimo pridobiti z vsakodnevno prehrano, preostanek pa nadomestimo s prehranskimi dopolnili z multivitamini, ter tako ohranimo svoje zdravje. Poleg ženskam se prehranska dopolnila z multivitamini priporočajo tudi vsem aktivnim ljudem in športnikom, ljudem ki hujšajo, oziroma so na dieti, ter vsem, ki so zaključili zdravljenje z antibiotiki.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vitamini in minerali - vitamin A
Vitamini in minerali - vitamin B
Vitamini in minerali - vitamin C
Vitamini in minerali - vitamin D
Vitamini in minerali - vitamin K
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti

Želite zdrav in okusen obrok? Poiskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku