Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Nad maščobe s HIIT vadbo

nad-mascobe-s-HIIT-vadboKratica HIIT pomeni High Intensity Interval Training oz. Visoko Intenzivni Intervalni Trening. To ni oznaka za določen tip treninga, temveč način, kako trening izvajamo. Kako torej izvajati HIIT trening?

Večino poznanih oblik treninga lahko pretvorimo v HIIT trening. Upoštevati je treba osnovni princip: kratke intervale maksimalne intenzivnosti (100%), kombiniramo z intervali aktivnega počitka.

Primer HIIT treninga

20 sekund šprinta / 20 sekund hoje/ 20 sekund šprinta… HIIT trening lahko izvajamo na kolesu, z utežmi, z vajami z lastno težo, lahko so to intervali počepov za oblikovanje zadnjice… Najbolj poznan in najlaže izvedljiv tip HIIT vadbe pa je tek.

Kurjenje maščob pri HIIT

Intenzivnost HIIT vadbe močno pospeši metabolizem. Hitrejši metabolizem pokuri večjo količino energije, ki jo telo pridobi z oksidacijo telesnih maščob. To pomeni, da telo še dolgo časa po koncu HIIT vadbe pospešeno kuri maščobo.

Metabolizem se s časom vrne nazaj na osnovni nivo, vendar to lahko traja do 48 ur (beri: zaradi 20 minutne HIIT vadbe telo še 2 dni pospešeno porablja maščobo). Potreba po regeneraciji mišic se pri intenzivnem intervalnem treningu namreč poveča, hkrati pa telo 'šokiramo' s pomanjkanjem kisika, zaradi česar je regeneracija med samim treningom nepopolna. Tako mora telo manko nadomestiti po vadbi.

HIIT je način vadbe, ki se jo lahko uporabi za nešteto možnih kombinacij treninga. Ni potrebno vložiti 1 uro za dosego rezultatov. Trening je končan v 20 minutah in je zelo učinkovit. Tudi oprema ni potrebna, saj lahko vse vaje izvajamo z lastno težo. HIIT je odlična vadba za oblikovanje vašega telesa, je pa potrebno v 20 minutah res vložiti maksimum.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Do izklesane postave s HIIT treningom hitreje s konjugirano linolno kislino - CLA:

cla-konjugirana-linolna-kislinaKonjugirana linolna kislina je prehransko dopolnilo, ki istočasno znižuje odstotek maščobnih oblog in spodbuja mišično rast. Popolna formula za izklesano telo in lep raven trebuh.

vec-o-izdelku