Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Ali joga pomaga pri oblikovanju telesa?

ali-joga-pomaga-pri-oblikovanju-telesaČe pogledate naprednejše jogiste, lahko hitro opazite lahkoto gibov in dobro mišično napetost celo, ko ne vadijo. Razlog za to je, da jim je uspelo zabrisati meje svojih zmožnosti. Toda, ali joga oblikuje telo drugače kot druge zvrsti športa?

Joga je večtisočletna znanost o združevanju individualne biti s kozmično bitjo. Je sistem, ki usklajuje in uravnoveša telo, duha, zavest in dušo. Predvsem pa je energija – je vadba, ki v telesu ustvarja prostor za prano, za življenjsko energijo, ki jo nato oblikujemo, premikamo in spreminjamo, da bi dosegli optimalno zdravje, ostrino duha in ugodje.

Zakaj vaditi jogo?
  • trdnejše telesno zdravje
  • boljše psihično počutje
  • bolj gibčno in mladostno telo
  • obvladovanje stresa, misli in občutkov
  • boljša koncentracija
  • manj bolečin
  • več notranjega miru
Več vrst joge
Obstaja več različnih stilov joge. Čeprav se razlikujejo, vse vrste joge temeljijo na izvajanju telesnih položajev (asan), zavestnem dihanju in usmerjanju energije (pranajame), sproščanju ter tehnikah umirjanja uma (mantre, meditacija, bande). Hatha joga je na Zahodu najbolj poznan stil joge. To čemur običajno pravimo joga, je v bistvu hatha joga.


Jogijski položaji zahtevajo pravilno postavitev telesa, moč in umirjen dih. Na ta način krepimo mišice, dih in koncentracijo. Lepota joge je, da napredujemo v asanah, v sposobnosti izboljšati položaj, ga izvesti bolj lahkotno. Več kot imamo fizične moči, bolj kot obvladujemo telo, bolj smo notranje močni in lažje se obvladujemo.

Pri jogi uporabljamo le lastno telo, brez uporabe uteži. Zato z jogo ne bomo pridobili velike gmote mišic, ampak bomo pridobili lep tonus mišic in podaljšane, zdrave mišice.

Položaji za povečanje moči so deska, strešica z dvigom nog, bojevnik 2. Joga lahko vsakomur ponuja prav tisti košček, ki mu manjka. Stremimo k popolnosti in večji kvaliteti življenja. Za nekoga to pomeni zdravo telo, za drugega umirjene misli, vitalnost in notranjo lepoto. Resnica je v tem, da joga deluje na vse ravni človeka, kar spoznamo skozi redno jogijsko prakso.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...

Do boljšega mišičnega tonusa z jogo lažje in hitreje s konjugirano linolno kislino - CLA:

cla-konjugirana-linolna-kislinaKonjugirana linolna kislina je prehransko dopolnilo, ki istočasno znižuje odstotek maščobnih oblog in spodbuja mišično rast. Popolna formula za izklesano telo in lep raven trebuh.

vec-o-izdelku